Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Βαρθολομαίος: Καλή επιτυχία στο δυσχερές έργο της νέας κυβέρνησης

Τις δικές του ευχές για την νέα κυβέρνηση και το «δυσχερές έργο που αναλαμβάνει» έκανε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Κατά την διάρκεια της αντιφώνησής του στον χαιρετισμό του υπουργού Μακεδονίας - Θράκης, Θόδωρου Καράογλου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Κοζάνη, όπου χοροστάτησε, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου, ο κ. Βαρθολομαίος είπε πως η νέα κυβέρνηση αναλαμβάνει ένα δυσχερές έργο «υπό τας παρούσας γνωστάς και δυσκόλους συνθήκας, δια τον ελληνικόν λαόν και όχι μόνον».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχήθηκε «περαστικά και ταχεία ανάρρωση» στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ώστε να επανέλθει «στα υψηλά και υπεύθυνα καθήκοντα του πρωθυπουργού, που μόλις ανέλαβε» και καλή επιτυχία στον ίδιο, τους συνεργάτες του, τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου «για το καλό του ευσεβούς ελληνικού λαού», τον οποίο η Εκκλησία περιβάλλει «μετά στοργής, αγάπης, ενδιαφέροντος και τον έχει πάντοτε εις τας προσευχάς της».

«Ο λαός, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, έχει ανάγκη από τόνωση ψυχική και η παρουσία σας εδώ Παναγιώτατε, είναι ικανή να χαρίσει κουράγιο και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον», τόνισε στον χαιρετισμό του ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης.

Ο κ. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, διότι «παρά τα πολλαπλά του καθήκοντα» και τις υποχρεώσεις του, «δεν εφείσθη κόπου» και μετέβη στην Κοζάνη, όπως και οι μητροπολίτες, και εξήρε -μεταξύ άλλων- το «πολύτιμο κοινωνικό έργο» του, ιδιαίτερα μέσα στην κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...