Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ο Γιάννης Στουρνάρας θα είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών

Εντός των επόμενων ωρών θα ανακοινωθεί το όνομα του νέου υπουργού Οικονομικών μετά την συνάντηση -στις 730 μ.μ.- του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη. Από το πρωί οι διαβουλεύσεις και οι τηλεφωνικές επαφές ήταν συνεχείς.Μια άτυπη γέφυρα συνεννοήσεων έχει στηθεί μεταξύ της οικίας του κ. Σαμαρά στην Κάτω Κηφισιά και το επιτελείο του στο Μέγαρο Μαξίμου, από την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Αττικόν.
 
Ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida.gr εμφανίζουν ως βέβαιο για τη θέση του υπουργού Οικονομικών τον Γιάννη Στουρνάρα, που ήταν υπηρεσιακός υπουργός Ανάπτυξης. Οι εναλλακτικές λύσεις ήταν νωρίτερα οι κύριοι Τάκης Αράπογλου και Αλέξανδρος Τουρκολιάς από τον χώρο των Τραπεζών. Και οι τρεις ανταποκρίνονταν στο προφίλ του τεχνοκράτη που απαιτεί το κρίσιμο πόστο του υπουργού Οικονομικών και γνωρίζουν σε βάθος τα οικονομικά μεγέθη αλλά και τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας έναντι των δανειστών.

Τελικά, ο πρωθυπουργός κατέληξε στο όνομα του κ. Στουρνάρα, τον οποίο και αποδέχθηκε ο κ. Βενιζέλος.

Αλλωστε, αυτό ήθελε να τονίσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όταν εξερχόμενος το μεσημέρι από το προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Κάρολο Παπούλια, είπε ότι η απόφαση θα ληφθεί από τον πρωθυπουργό και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Το ΠΑΣΟΚ, όπως είπε, θα αποδεχθεί την όποια επιλογή τους αρκεί να πληροί το μίνιμουμ των προϋποθέσεων που έχουν τεθεί.

Η απόφαση του κ. Ράπανου να μην αποδεχθεί τη θέση του υπουργού Οικονομικών αιφνιδίασε τον κ. Σαμαρά και τους στενούς του συνεργάτες οι οποίοι ήλπιζαν, ως την τελευταία στιγμή ότι θα δεχόταν την πρόταση να αναλάβει το κρίσιμο υπουργείο.

Ο κ. Σαμαράς, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το απόγευμα της Δευτέρας με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, συνομίλησε με αρκετά πρόσωπα εμπιστοσύνης για το ποιος μπορεί να αναλάβει την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Ο πρωθυπουργός είχε επαφές, έως τις δώδεκα παρά τέταρτο χθες το βράδυ της Δευτέρας, με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, τον στενό του συνεργάτη Χρύσανθο Λαζαρίδη, τον προτεινόμενο από τη Ν. Δ. για νέο πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, το διευθυντή του γραφείου του Κώστα Μπούρα και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ενώ είχε και αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επαφές και διαβουλεύσεις με τον οικονομικό του σύμβουλο Ιωάννη Μουρμούρα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...