Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Τον γύρο του κόσμου κάνει η παραίτηση του Βασίλη Ράπανου

Με την παραίτηση του Βασίλη Ράπανου από την θέση του υπουργού Οικονομικών, ασχολούνται τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία, με φόντο την ερχόμενη Σύνοδο Κορυφής, τα οποία επισημαίνουν ωστόσο πως δεν πρόκειται για παραίτηση καθώς ο ίδιος δεν είχε προλάβει να ορκιστεί.

Η γερμανική εφημερίδα Die Zeit στην ηλεκτρονικής της σελίδα αναφέρει πως ο Βασίλης Ράπανος αντιμετώπισε ένα πρόβλημα υγείας την Παρασκευή και από τότε νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Η κατάσταση αυτή τον ανάγκασε να μην αποδεχθεί την νευραλγική θέση του υπουργού Οικονομικών.

Στην Γαλλία, η εφημερίδα Les Echos, κάνει λόγο για την επιστολή του Βασίλη Ράπανου στην Αντώνη Σαμαρά, στην οποία ξεκαθάριζε πως αδυνατεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, να αποδεχθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και η Le Figaro η οποία αναφέρει πως τυπικά δεν ήταν υπουργός Οικονομικών διότι δεν είχε προλάβει να ορκιστεί, οπότε και ουσιαστικά αρνήθηκε την ανάληψη της θέσης.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η Wall Street Journal μιλάει για την παραίτηση του κ. Ράπανου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών εξαιτίας των προβλημάτων υγείας και συγκεκριμένα στο στομάχι.

Στα προβλήματα υγείας αναφέρεται και η ισπανική εφημερίδα El Pais, λέγοντας πως ο κ.Ράπανος είχε σημαντικό ρόλο στην είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη επί ημερών της πρωθυπουργίας Σημίτη.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...