Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΔΗΜΑΡ: Παραίτηση Χατζησωκράτη από υπεύθυνου της οικονομικής πολιτικής - Παραμένει στο κόμμα

Την παραίτησή του από τη θέση του υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής της ΔΗΜΑΡ υπέβαλλε ο κ. Δ. Χατζησωκράτης, κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, το απόγευμα της Τρίτης (26.6.2012). Πάντως ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και θα συνεχίσει να παρεμβαίνει στα πολιτικά τεκταινόμενα.


Ουσιαστικά, με αυτή την κίνηση, το κορυφαίο στέλεχος της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την επιλογή του προέδρου του κόμματος κ. Φώτη Κουβέλη να κρατήσει την έδρα της Β' Αθήνας, αντί εκείνης της Αιτωλοακαρνανίας, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός Βουλής ο κ. Χατζησωκράτης και να εκλεγεί η κυρία Νίκη Φούντα.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν συνδέει την παραίτησή του με το πρόσωπο της 32χρονης βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας η οποία είναι αρχιτέκτων μηχανικός και εξελέγη πρώτη φορά στις εκλογές της 6ης Μαΐου, αφού και πάλι τότε ο κ. Κουβέλης είχε κρατήσει την έδρα στην Β΄Αθηνών.

Μάλιστα, αποσείει τα περί προσωπικών φιλοδοξιών, προβάλλοντας ότι οι αντιρρήσεις του προέκυψαν, συνυπολογίζοντας τις απαιτήσεις που δημιουργεί η απόφαση της ΔΗΜΑΡ, μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, για συμμετοχή της στην κυβέρνηση αλλά και τη σύνθεση της νέας Κοινοβουλευτικής ομάδας.

Κατά την άποψη του κ. Χατζησωκράτη, είναι κρίσιμο για την ΔΗΜΑΡ και την πορεία του έργου της να υπάρχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση από στελέχη με γνώση επί των οικονομικών, ώστε να εκφωνούνται με ισχυρά επιχειρήματα οι θέσεις της στο κοινοβούλιο.

Υποβάλλοντας την παραίτησή του, προέβαλλε ως λόγο ότι δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικός στη θέση του επικεφαλής της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής της ΔΗΜΑΡ, σε μια κοινοβουλευτική ομάδα η οποία εκ των πραγμάτων -με βάση τη στελέχωσή της - δεν μπορεί, κατά την άποψή του, να λειτουργήσει προωθητικά όσον αφορά στα οικονομικά ζητήματα.

Ο 51χρονος υπεύθυνος, ως σήμερα, Οικονομικής πολιτικής της Δημοκρατικής Αριστεράς μαζί με τον υπεύθυνο προγράμματος κ. Σάκη Παπαθανασίου, μετείχε εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ στην ομάδα εργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ -ΔΗΜΑΡ η οποία κατέγραψε τα προγραμματικά σημεία σύγκλισης για την κυβερνητική συμφωνία. Ο κ. Χατζησωκράτης, ο οποίος σπούδασε πολιτικός Μηχανικός στο ΕΜΠ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Οικονομία και τη Χωροταξία στο Παρίσι, είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ και εκ των ιδρυτικών στελεχών του κόμματος που συγκροτήθηκε μετά την αποχώρηση από τον ΣΥΝ μελών της Ανανεωτικής Πτέρυγας.

Πάντως, από το επιτελείο του κ. Κουβέλη εξηγούσαν ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να κρατήσει την προεκλογική του δέσμευση προς τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας. Είχε τονίσει ότι εφόσον ενισχυθεί το ποσοστό της ΔΗΜΑΡ στην περιοχή και δοθεί η δυνατότητα να εκλέξει βουλευτή, η Αιτωλοακαρνανία θα έχει εκπροσώπηση στη νέα κοινοβουλευτική ομάδα.

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...