Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Βενιζέλος: Θετικά βήματα στις Βρυξέλλες

«Πολύ κρίσιμα και χρήσιμα» στοιχεία για την αναθεώρηση του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας εντοπίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν... στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Πάνω στα νέα αυτά στοιχεία - χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η δυνατότητα απευθείας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από το EFSF και το ESM, χωρίς να φορτώνεται το δημόσιο χρέος του αντίστοιχου κράτους μέλους - μπορούμε να οργανώσουμε την επιχειρηματολογία μας για την αναθεώρηση της σύμβασης, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ακόμη ότι θα υποβάλει «ολοκληρωμένη πρόταση» στην Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης, που έχει προτείνει να συγκροτηθεί, εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτή θα αρχίσει να λειτουργεί τις αμέσως επόμενες ημέρες. «Πρέπει γύρω από τα θέματα αυτά να συμφωνήσουμε όχι μόνο τα τρία κόμματα που στηρίζουμε την Κυβέρνηση, αλλά όσο γίνεται περισσότερες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις», σημείωσε.

«Είναι τώρα μία ευκαιρία, είναι τώρα ένα κρίσιμο momentum στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι η χώρα μας μπορεί να αντλήσει οφέλη μέσα στη συγκυρία αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...