Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Νικολόπουλος: «Ομοιογενής η κυβέρνηση, βάσει της προγραμματικής συμφωνίας»

«Η κυβέρνηση, μπορεί να αποτελεί συνισταμένη επιλογών τριών πολιτικών αρχηγών, την ξεκάθαρη όμως πρωτοβουλία έχει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αδιαμφισβήτητος πρωθυπουργός είναι ο Αντώνης Σαμαράς και καθώς η χώρα δεν έχει πολλά περιθώρια ακόμα, όλα τα μέλη της κυβέρνησης γνωρίζουν πολύ καλά πως πρέπει να λειτουργήσουν ομογενοποιημένα, βάσει της προγραμματικής συμφωνίας και των στόχων που έχουν τεθεί, άρα δεν τίθεται ζήτημα κομματικών φέουδων».

Την άποψη αυτή διατύπωσε ο Υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας στο «Ράδιο Αίγιο», τονίζοντας παράλληλα πως η στελέχωση του διοικητικού μηχανισμού του κράτους θα είναι η πιο διάφανη και αξιοκρατική που υπήρξε ποτέ, καθώς αυτό εγγυάται η παρουσία τριών κομμάτων που στηρίζουν τη κυβέρνηση.

Πέραν τούτων, μιλώντας για τους στόχους που τίθενται για τη κυβέρνηση, επεσήμανε πως οι κεντρικοί έχουν ήδη τεθεί από τον Αντώνη Σαμαρά και περιγράφονται από την προγραμματική συμφωνία των τριών πολιτικών αρχηγών. Μεταξύ αυτών, η παράταση του χρόνου της δημοσιονομικής προσαρμογής κατά δύο τουλάχιστον χρόνια, ώστε να διαμορφωθεί μια ατζέντα που θα στοχεύει στην ανάπτυξη και όχι στην μονόπλευρη λιτότητα εις βάρος του λαού.

Ακόμα, μίλησε για την αποκατάσταση αδικιών στους χαμηλοσυνταξιούχους, τους πολύτεκνους, κλπ, τη σταδιακή αύξηση του αφορολόγητου ορίου, την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των φορολογουμένων, ώστε να μην ξεπερνούν το 25% του εισοδήματός τους, την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας στο επίπεδο που προσδιορίζουν το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, σύμφωνα με το οποίο το ύψος του μισθού στον ιδιωτικό τομέα συμφωνείται μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, κ.α.

Επίσης, ο κ. Νικολόπουλος αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια που θα καταβληθεί από το Υπουργείο Εργασίας ώστε να ανακουφιστούν οι άνεργοι και να περιοριστεί η ανεργία στην χώρα. «Έχουμε ήδη προτείνει την επέκταση του επιδόματος ανεργίας κατά έναν επιπλέον χρόνο (1+1) από κοινοτικούς πόρους, ακόμα και την καταβολή ειδικού επιδόματος σε μη μισθωτούς, όπως είναι αυτό-απασχολούμενοι, επιτηδευματίες, κλπ. Η μεγάλη μας μάχη, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, θα δοθεί απέναντι στο τέρας της ανεργίας. Πρέπει να το σταματήσουμε και να στηρίξουμε τα θύματά του…» τόνισε ο κ. κ. Νικολόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...