Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Ο Χρυσοχοΐδης νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ορίστηκε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ έπειτα από σχετική πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου και παρά τις αρχικές αντιρρήσεις που είχε εκφράσει.

Στο μεταξύ, στις 11 το πρωί θα συνεδριάσει στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα, κατά την οποία ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του για τις αλλαγές στο κόμμα, οι οποίες εκτιμάται πως θα οριστικοποιηθούν τον Ιούλιο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επιχειρώντας να κλείσει εσωκομματικά μέτωπα, τηλεφώνησε στον Ανδρέα Λοβέρδο το μεσημέρι της Τρίτης και του ζήτησε για δεύτερη φορά να αναλάβει καθήκοντα κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

Και πάλι όμως ο πρώην υπουργός αρνήθηκε, επαναλαμβάνοντας ότι "διαφωνώ απόλυτα με τη γραμμή και τη στρατηγική που ακολουθείται και θα περιοριστώ στα καθήκοντα του βουλευτή".

Αποδέκτης ανάλογου τηλεφωνήματος, σύμφωνα με "Τα Νέα", έγινε και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος επίσης είχε συγκρουστεί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για το θέμα της εκπροσώπησης στην κυβέρνηση, αρχικώς είχε επιφυλάξεις.

Οι πληροφορίες λένε ότι με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη επικοινώνησε στενός συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος και κατάφερε να τον πείσει να αποδεχθεί την πρόταση.

Μέχρι στιγμής, όμως, δεν έχει γίνει γνωστό ποιο πρόσωπο προόριζε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για ακόμη μία θέση κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ.

Ως επικρατέστερα εμφανίζονταν τα ονόματα των Φίλιππου Σαχινίδη και των πρώην υφυπουργών Εύης Χριστοφιλοπούλου, Μάρκου Μπόλαρη και Πάρη Κουκουλόπουλου.

Άγνωστο, επίσης, παραμένει ποιο πρόσωπο θα υποδείξει ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τη θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο οποίος όπως λένε στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο.

Οι πληροφορίες συγκλίνουν στο πρόσωπο του πρώην υφυπουργού Γιάννη Μανιάτη, ενώ ακούγεται και το όνομα του Πάρη Κουκουλόπουλου, ο οποίος ωστόσο δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεται.

Καθήκοντα γενικού διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναλαμβάνει ο Βασίλης Γερανίδης. Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, για τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα προτείνει τον βουλευτή Λεωνίδα Γρηγοράκο.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...