Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Συνάντηση Κεδίκογλου με Βενιζέλο - Κουβέλη για την επιλογή νέας διοίκησης στην ΕΡΤ

Εντός των προσεχών ημερών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και αρμόδιος για τη λειτουργία των κρατικών ΜΜΕ Σίμος Κεδίκογλου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτη Κουβέλη προκειμένου να αναζητήσουν από κοινού τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο κ. Κεδίκογλου ενημέρωσε για την πρόθεσή του τους πολιτικούς αρχηγούς μέσα στο Σαββατοκύριακο και αυτοί του απάντησαν ότι είναι στη διάθεσή του.

Η θητεία της σημερινής διοίκησης λήγει στις 30 Ιουνίου και όπως είναι γνωστό ο κ. Κεδίκολγου έχει συγκρουστεί στο παρελθόν, ως υπεύθυνος για τα ΜΜΕ από την πλευρά της Ν.Δ.,με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Λάμπη Ταγματάρχη για τη σύμβαση που υπέγραψε με την ΤΕΑΜ για τη μετάδοση των αγώνων του Champions League

Οι πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι το σημερινό Δ.Σ. της ΕΡΤ προσανατολίζεται να ζητήσει παράταση της λειτουργίας του.

Το Δ.Σ. είναι 11μελές και αποτελείται από:
  • τέσσερις εκπροσώπους του μετόχου (Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών)
  • δυο εκπροσώπους των εργαζομένων στην εταιρία, με ισάριθμους αναπληρωτές
  • έναν εκπρόσωπο που υποδεικνύεται από την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ)
  • τέσσερις εκπροσώπους του Δημοσίου, μεταξύ των οποίων είναι ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, με ισάριθμους αναπληρωτές που ορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας & Οικονομικών και Επικρατείας.
Σήμερα, εκτός του κ. Ταγματάρχη στο διοικητικό συμβούλιο τις θέσεις κατέχουν οι: Θανάσης Παπαγεωργίου, πρόεδρος του ΔΣ και μη εκτελεστικό μέλος και Θεοφανώ Παπαζήση, καθηγήτρια της Νομικής Σχολής Αθηνών, Παναγιώτης Σαμούρης πολιτικός επιστήμων, Γεωργανδρέας Ζάννος δικηγόρος, Στέλιος Στεφάνου, οικονομολόγος και Αρίστων Κοντιζάς εκπρόσωπος των εργαζομένων, ως μέλη.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...