Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Ν. Νικολόπουλος: "Ενωμένοι για να πείσουμε ότι μια νέα ελπίδα γεννιέται"

Για ζητήματα του Υπουργείου Εργασίας και τις άμεσες προτεραιότητες, μίλησε ο Υφυπουργός, Νίκος Νικολόπουλος, το πρωί του Σαββάτου σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ και στον δημοσιογράφο, Γιώργο Αυτιά.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Νικολόπουλος τόνισε πως το ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων και η εναρμόνιση των μισθών και της μετενέργειας με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, είναι τα πρώτα ζητήματα στην διαπραγμάτευση με την Τρόικα, ενώ στο εσωτερικό, θα ξεκινήσει διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους, ώστε να αντιμετωπιστούν οι εξελίξεις στην αγορά εργασίας και παράλληλα, θα ληφθεί μια σειρά μέτρων για την ελάφρυνση των βαρών στους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους ανέργους.

«Στην δική μας ατζέντα δεν υπάρχουν άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, δεν υπάρχουν απολύσεις από το δημόσιο» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, προσθέτοντας πως η νέα κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να δείξει ότι κάτι νέο ξεκίνησε στην χώρα και γι’ αυτό, να ζητήσει την συμπαράσταση όλων, εντός και εκτός Ελλάδος.

«Θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να πείσουμε ότι μια νέα ελπίδα γεννιέται και σε αυτή την προσπάθεια, πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι. Για παράδειγμα, η ανάσχεση της ανεργίας και η διασφάλιση των συντάξεων είναι υπόθεση που αφορά όλη την κοινωνία» τόνισε ο Αχαιός Υφυπουργός Εργασίας.

Δίνοντας παραδείγματα μέσα από δράσεις που έχουν σχεδιαστεί και προγραμματίζονται από το Υπουργείο Εργασίας, για τις δυνατότητες που υπάρχουν ώστε ο λαός να μην αντιμετωπίσει μεγλαύτερη ύφεση και παράλληλα, η χώρα να βγει από την κρίση, ο κ. Νικολόπουλος υπογράμμισε:

«Αποτελεί εθνική ευθύνη και δέσμευσή μας η ανάληψη δραστικών μέτρων για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων. Προγράμματα, όπως «η κοινωφελής Εργασία», η «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα», η «Κατάρτιση και η επανακατάρτιση ανέργων και εργαζομένων, καθώς και μια σειρά άλλων προγραμμάτων θα καταστούν περισσότερο αποτελεσματικά, πιο αποτελεσματικά, πιο αποδοτικά και πιο λειτουργικά. Σε επίπεδο μισθών, όσο και σε επίπεδο συντάξεων η κοινωνία δεν αντέχει άλλες νέες οριζόντιες μειώσεις. Γι΄ αυτό συμφωνήθηκε το πάγωμα των οριζόντιων μειώσεων, ενώ παράλληλα αναζητούνται τρόποι για την αποκατάσταση των επιδομάτων και των κατώτατων μισθών. Η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας θα προσφέρει πόρους στο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, που υπολογίζονται στο ασύλληπτο ποσό των 11 δις και αποκατάσταση του κράτους δικαίου στην αγορά εργασίας και στο επιχειρείν. Ο έλεγχος της μαύρης αδήλωτης εργασίας, περιορισμός της εισφοροδιαφυγής και η κυριαρχία της νομιμότητας στην αγορά εργασίας είναι στόχοι που δεν μπορούν να μένουν ανεκπλήρωτοι».

«Έχουμε υποχρέωση να αλλάξουμε τον τόπο μας. Να ξεχάσουμε το κακό παρελθόν μας και να δημιουργήσουμε νέες συνθήκες, νέες ευκαιρίες μια νέες ελπίδες. Και επειδή φτάσαμε στο απροχώρητο, δεν έχουμε καμία άλλη επιλογή.  Πρέπει να πετύχουμε!» κατέληξε ο κ. Νικολόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...