Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ευρεία σύσκεψη υπουργών υπό τον Κάρολο Παπούλια στο προεδρικό Μέγαρο

Ευρεία σύσκεψη διεξάγεται στο προεδρικό Μέγαρο υπό την προεδρία του Κάρολου Παπούλια, ο οποίος όπως είναι γνωστό θα ηγηθεί της επίσημης ελληνική αντιπροσωπείας στη σύνοδο Κορυφής που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Στη σύσκεψη μετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς, ο αναπληρωτής του Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Είχε προηγηθεί συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τον κ. Παπούλια, πάλι για το ίδιο θέμα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέλυσε στον κ. Παπούλια τα δεδομένα που υπάρχουν και του μετέφερε τη δική του εμπειρία από τις συναντήσεις στις οποίες είχε λάβει μέρος από τον Ιούνιο του 2011 έως την ημέρα που παραιτήθηκε για να αναλάβει την προεδρία του κόμματός του.

Βασικό θέμα της σύσκεψης είναι -εκτός από τις επιμέρους συναντήσεις τις οποίες θα έχουν οι υπουργοί στο περιθώριο της συνόδου- η τοποθέτηση του προέδρου της Δημοκρατίας ο οποίος θα κληθεί να «πείσει» τους εταίρους μας αφενός ότι η Ελλάδα έχει πλέον μια σταθερή κυβέρνηση και αφετέρου ότι η κυβέρνηση αυτή είναι αποφασισμένη να διατηρήσει τη χώρα εντός του ευρώ.

Παράλληλα, ο κ. Παπούλιας θα πρέπει να περιγράψει τα αιτήματα της Ελλάδας για την ελάφρυνση των όρων της προσαρμογής της χώρας αλλά και για την ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...