Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Στα κέντρα λήψης αποφάσεων μετά την ανάρρωση Σαμαρά οι τρεις αρχηγοί

Την πρόθεση των τριών πολιτικών αρχηγών που συγκροτούν την κυβέρνηση να μεταβούν το προσεχές διάστημα μαζί στα κέντρα λήψης των αποφάσεων προκειμένου με στόχο να ξεκινήσει ουσιαστικά ο διάλογος για την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου έκαναν γνωστή ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, μετά τη συνάντησή τους, Βενιζέλος και Κουβέλης δεν θα μεταβούν στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής αυτής της εβδομάδας, από τη στιγμή που δεν είναι δυνατή η συμμετοχή του κ. Σαμαρά λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει. Όμως και οι τρεις μαζί θα μεταβούν στη βεγλική πρωτεύουσα, αλλά και αλλού (Φρανκφούρτη, Ουάσινγκτον, πρωτεύουσες μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών) μετά την ανάρρωση του Πρωθυπουργού.

Την ίδια ώρα, ο κ. Σαμαράς πήρε εξιτήριο από το Αττικό Νοσοκομείο. Ο Πρωθυπουργός θα παραμείνει σε κατ' οίκον νοσηλεία, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού Πάνου Θεοδοσιάδη. Ανάλογα με την εξέλιξη της υγείας του θα καθοριστεί και η ακριβής ημερομηνία των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Οι θεράποντες ιατροί του συνέστησαν ακινησία και ως εκ τούτου δεν θα παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 28 και 29 Ιουνίου.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Σαμαράς θα ενημερώνεται λεπτομερώς από τους συνεργάτες του, ενώ όπως έγινε γνωστό, λίγο πριν τις 19.00 θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Aμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια επικοινωνίες και με Ευρωπαίους ηγέτες.

Πριν αναχωρήσει από το νοσοκομείο, ο Πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ οι οποίοι, όπως προαναφέρθηκε, λίγο αργότερα ανακοίνωσαν την απόφασή τους να μη συμμετάσχουν στην κυβερνητική αντιπροσωπεία στη Σύνοδο Κορυφής. Ο κ. Βενιζέλος θα μεταβεί στις Βρυξέλλες με την ιδιότητα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να λάβει μέρος στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και για διμερείς επαφές με ηγέτες σοσιαλιστικών κομμάτων.

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Σύνοδο Κορυφής θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά (καθώς δεν έχει ορκιστεί ακόμη ο νέος υπουργός Β. Ράπανος), ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Σήμερα έγινε σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών υπό τον κ. Αβραμόπουλο με τη συμμετοχή εκτός των κ.κ. Ζανιά, Χατζηδάκη και Σταϊκούρα, του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη, του βουλευτή Επικρατείας Χρύσανθου Λαζαρίδη και του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου. Στη σύσκεψη εξετάστηκε η στρατηγική που θα ακολουθηθεί στη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Σήμερα επίσης πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών μία πρώτη ενημερωτική συνάντηση για τις τρέχουσες βασικές εκκρεμότητες. Στη συνάντηση, κατά την οποία δεν ελήφθησαν αποφάσεις, συμμετείχαν ο υπηρεσιακός υπουργός, Γιώργος Ζανιάς, ο υπουργός αναπληρωτής, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός, Γιώργος Μαυραγάνης, και οι γραμματείς του υπουργείου.

Την Τρίτη εν τω μεταξύ αναμένεται να λάβει εξιτήριο από το ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου νοσηλεύεται από την Παρασκευή, ο κ. Βασίλης Ράπανος, όπως προέκυψε μετά τις εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη σήμερα. Όπως διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ.Κεδίκογλου, ο κ. Ράπανος δεν θα ορκιστεί αυτή την εβδομάδα καθώς ο Πρωθυπουργός πρέπει να παραμείνει κλινήρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...