Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Εκδήλωση για την 71η επέτειο από την ίδρυση του ΕΑΜ

«Με σεβασμό υποκλινόμαστε σε όσους και όσες έδωσαν τη ζωή τους, που αγωνίστηκαν κατά των εισβολέων κατακτητών. Που πάλεψαν ή στήριζαν τους αντάρτες, στα πεδία των μαχών, στις πόλεις, στα βουνά, στις θάλασσες, στη παρανομία. Εκείνους και εκείνες που κράτησαν ηρωική στάση με το όπλο, ή τα χωνιά και την προκήρυξη, που πήραν μέρος στις διαδηλώσεις, τις απεργίες, στα σαμποτάζ. Αυτούς που συνέχισαν ξανά με το όπλο στο χέρι με το ΔΣΕ. Εκείνους και εκείνες που διώχτηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, όσους εκτελέστηκαν, που έμειναν όμως αλύγιστοι και μας έχουν διδάξει ένα αξιοπρεπές πρότυπο ζωής. Του αφοσιωμένου, αταλάντευτου αγωνιστή για τα λαϊκά συμφέροντα σε όλες τις συνθήκες, του επαναστάτη, του μέλους του ΚΚΕ» υπογράμμισε ο γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης, στην εκδήλωση για την 71η επέτειο από την ίδρυση του ΕΑΜ που διοργάνωσαν η Πανελλήνια Επιτροπή Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης-Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και το ΚΣ της ΚΝΕ στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο κ. Χιώνης επισήμανε ότι οι απολογητές του εκμεταλλευτικού συστήματος διαστρεβλώνουν και ξαναγράφουν την Ιστορία «κατά πως συμφέρει το σύστημα που υπηρετούν» και έφερε ως πρώτο παράδειγμα το ότι ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος παρουσιάζεται «έξω από τις συνθήκες που πραγματοποιήθηκε σαν να μπορούσε και να μη γίνει, (παρουσιάζεται) σαν να προκύπτει από τυχαία γεγονότα ή επιδιώξεις μανιακών, όπως παρουσιάζουν τον Χίτλερ ή τον Μουσολίνι».

«Τον φασισμό τον γέννησε και τον ανέπτυξε το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα. Είναι η ανοιχτή δικτατορία των μονοπωλίων, του κεφαλαίου γέννημα των αναγκών και στοχεύσεών του, που τις υπηρέτησαν και τα συντηρητικά αστικά κόμματα και τα σοσιαλδημοκρατικά» τόνισε ο κ. Χιώνης, προσθέτοντας ότι «την ταύτιση του φασισμού με τον κομμουνισμό την αξιοποιούν και οι ίδιοι οι φασίστες, οι εθνικιστές της «Χρυσής Αυγής» για να δικαιολογήσουν την αντιδραστική αστική ιδεολογία και την εγκληματική τους δραστηριότητα».

« Όσοι δημοσιολόγοι κάνουν σήμερα ότι δεν ξέρουν ή ότι δεν καταλαβαίνουν σε σχέση με το ρόλο και το χαρακτήρα της «Χρυσής Αυγής» παίζουν βρώμικο παιχνίδι στους σχεδιασμούς του συστήματος» είπε ο κ. Χιώνης, τονίζοντας ότι «η «Χρυσή Αυγή» είναι ένα από τα όπλα της αστικής τάξης και του συστήματος για να επιβάλει τη βία της, που ξεκινάει σήμερα από τους μετανάστες για την επεκτείνει στο κίνημα και στους αγώνες του. Είναι ένα ναζιστικό, ρατσιστικό μόρφωμα για πολλαπλές χρήσεις».

Ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ είπε ότι η «Χρυσή Αυγή» «στηρίζεται μέσα και από το σύστημα, την αστυνομία, το στρατό και το παρακράτος που είναι προέκταση του κράτους. Το αστικό πολιτικό σύστημα την χρειάζεται για να δικαιολογήσουν μέτρα καταστολής του κινήματος, ενάντια στο ΚΚΕ αξιοποιώντας και την εξίσωση φασισμού - κομμουνισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...