Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΔΗΜΑΡ με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη

Αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ, αποτελούμενη από τους βουλευτές Νίκο Τσούκαλη και Ασημίνα Ξηροτύρη, και τον Δήμητρη Χατζησωκράτη, μέλος της ΕΕ, συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη. 

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα θέματα των μεγάλων έργων και ιδιαίτερα της επανεκκίνησης των τεσσάρων αυτοκινητοδρόμων που εκτελούνται με συμβάσεις παραχώρησης. Κατά τη συζήτηση παρουσιάστηκαν από την ηγεσία του Υπουργείου τα θέματα και τα βήματα της επαναδιαπραγμάτευσης τόσο με τους παραχωρησιούχους των έργων, όσο και στη συνέχεια με τις τράπεζες που τα δανειοδοτούν.

Συζητήθηκε ο τρόπος συμβολής της ΕΤΕπ και γενικότερα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην επίλυση των θεμάτων της πρόσθετης χρηματοδότησης.

Βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε επίσης ο τρόπος και ο χρόνος που όλη αυτή η συμφωνία θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή, με την επισήμανση από τους εκπροσώπους της ΔΗΜΑΡ ότι το θέμα είναι σύνθετο και δύσκολο και η διαδικασία της προετοιμασίας πρέπει να διακρίνεται από διαφάνεια και συνεχή ενημέρωση, ώστε η πρόταση να έρθει ολοκληρωμένη και με τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση στο κόστος της ολοκλήρωσης των έργων και στους χρήστες αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...