Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Παπαδημούλης: Συγκαλέστε άμεσα την επιτροπή για τους πολιτικούς που πλούτισαν

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης έστειλε σήμερα επιστολή στον αντιπρόεδρο της Βουλής Αθανάσιο Νάκο και ζητά να συγκληθεί άμεσα η επιτροπή σχετικά με τη λίστα του ΣΔΟΕ που αφορά σε πολιτικά πρόσωπα. Στη λίστα του ΣΔΟΕ περιλαμβάνονται 30 πολιτικοί που πλούτισαν «περίεργα».

Η σχετική επιστολή του Δημήτρη Παπαδημούλη που είναι και μέλος της Επιτροπής της Βουλής για τον έλεγχο του πόθεν έσχες, έχει ως εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,

Ζητώ την άμεση σύγκληση της επιτροπής του άρθρου 21 για τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών προσώπων προκειμένου να ζητήσει όλα τα αναγκαία στοιχεία και να εξετάσει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, το ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα που προκύπτει από τα δημοσιεύματα για τη λίστα του ΣΔΟΕ που περιλαμβάνει και πολιτικά πρόσωπα.

Η ενεργοποίηση της δικαιοσύνης για τη σχετική υπόθεση υπογραμμίζει τη σοβαρότητα του θέματος. Επιβάλλει την ενεργοποίησή της κατά το νόμο αρμόδιας επιτροπής του Κοινοβουλίου χωρίς την παραμικρή ολιγωρία. Απαιτείται να συζητηθούν και να αποφασιστούν, με ευθύνη, συλλογικότητα και κυρίως αποτελεσματικά, όλες οι δέουσες κατά τον νόμο και τον κανονισμό της Βουλής ενέργειες προκειμένου να ανταποκριθούμε στη πάνδημη απαίτηση της κοινωνίας για πλήρη διαφάνεια και αυστηρές κυρώσεις εναντίον όσων παραβιάζουν το νόμο και το περί δικαίου αίσθημα».

Πηγή: | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...