Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Μόντι προς Σαμαρά: “Συνεχίστε σε αυτήν την κατεύθυνση, εφαρμόζοντας όλες τις μεταρρυθμίσεις”

Να κάνει πράξη το... Ελλάς-Ιταλία συμμαχία θέλει ο πρωθυπουργός, που συναντήθηκε με τον Μάριο Μόντι στη Ρώμη.


Μετά το Βερολίνο και το Παρίσι, ο Αντώνης Σαμαράς κάνει ακόμη ένα ταξίδι στο εξωτερικό, αυτή τη φορά στην επίσης δοκιμαζόμενη από την ύφεση και τη λιτότητα Ιταλία.


Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα το πρωί, με τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Μόντι. Η συνάντηση διήρκεσε μια περίπου ώρα και πριν από λίγο η προεδρία της ιταλικής κυβέρνησης εξέδωσε το ακόλουθο ανακοινωθέν:
 
"Ο πρωθυπουργός Μάριο Μόντι συνάντησε σήμερα στη Ρώμη τον Έλληνα ομόλογό του, επ' ευκαιρία της συμμετοχής του στη διεθνή συνεδρίαση της Χριστιανοδημοκρατικής Ομάδας και των κομμάτων του Κέντρου. Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια των συχνών επαφών που οι ηγέτες της ευρωζώνης πραγματοποιούν σε τακτική βάση για να συζητούν τις δυνατές λύσεις", αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 
"Οι πρωθυπουργοί Μάριο Μόντι και Αντώνης Σαμαράς επανέλαβαν την πεποίθησή τους σχετικά με την απόλυτη αναγκαιότητα να τύχει υπεράσπισης η ακεραιότητα της ευρωζώνης, να σταθεροποιηθούν οι αγορές και να συνεχιστεί η διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της έκθεσης του προέδρου βαν Ρομπέι", επισημαίνεται στην ανακοίνωση και τονίζεται:
 
"Ο πρωθυπουργός Μόντι εκθείασε το έργο που ο Έλληνας πρωθυπουργός επιτελεί και ενθάρρυνε την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει σε αυτήν την κατεύθυνση, σταθεροποιώντας τη δημόσια οικονομία και εφαρμόζοντας όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη και για την στήριξη της απασχόλησης".
 
Ο Ιταλός πρωθυπουργός είναι υπέρμαχος της άποψης πως τόσο η Ελλάδα όσο και η Ιταλία μπορούν να βγουν από την κρίση μέσω της ανάπτυξης.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Μόντι, ο κ. Σαμαράς θα παρακαθήσει σε γεύμα, όπου θα παραβρεθούν, επίσης, οι πρωθυπουργοί της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, της Ιρλανδίας ΄Εντα Κένι, της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα και της Ουγγαρίας Βικτορ Ορμπάν. Το απόγευμα, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στη Σύνοδο ηγετών του CDI (Διεθνής Κεντροδεξιών Κομμάτων), ενώ θα είναι και υποψήφιος για τη θέση του αντιπροέδρου.


Το Σάββατο, ο Αντώνης Σαμαράς θα επισκεφτεί το Βατικανό και θα γίνει δεκτός από τον Πάπα Βενέδικτο XVI.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...