Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Η ΔΗΜΑΡ για την καθυστέρηση παράδοσης του πορίσματος των Γερμανικών Αποζημιώσεων

Ανακοίνωση για την καθυστέρηση παράδοσης του πορίσματος του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους για το θέμα των Γερμανικών Αποζημιώσεων:

Στις 08/03/13 αντί της 31/12/12, όπως είχε οριστεί θα παραδοθεί το πόρισμα της ομάδας εργασίας με έργο «την έρευνα των αρχείων του Γ.Λ. Κράτους σχετικά με το θέμα των Γερμανικών Αποζημιώσεων» όπως προκύπτει από την απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών σε σχετική ερώτηση βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Στις 20/12/12 βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, έθεσαν το θέμα της έρευνας των αρχείων του κράτους σχετικά με τις Γερμανικές Αποζημιώσεις και ζητούσαν να πληροφορηθούν εάν θα παραδοθεί το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας στις 31/12/12 όπως είχε οριστεί και αν όχι, για ποιο λόγο και πότε θα αυτό θα γίνει.

Σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών η καθυστέρηση οφείλεται στο μεγάλο όγκο του αρχειακού υλικού το οποίο θα πρέπει να συγκεντρωθεί, να καταγράφει και να ερευνηθεί με σκοπό την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος ως προς την αξιολόγησή του.

Η Δημοκρατική Αριστερά θα συνεχίσει να παρακολουθεί το ζήτημα της έρευνας των Αρχείων και αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, δηλαδή μέχρι το τέλος Μαρτίου 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...