Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Σε υψηλούς τόνους οι δευτερολογίες στη Βουλή: Τσίπρας: «Ο Σαμαράς μίλησε σαν ψευτόμαγκας»


Σε υψηλούς τόνους κυμάνθηκαν οι δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών κατά την διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για τα αγροτικά θέματα στη Βουλή.     

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας πως η κυβέρνησή του κράτησε την Ελλάδα στο ευρώ την ίδια ώρα που ο κ. Τσίπρας είχε ως σημαία του τον Ούγκο Τσάβες.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως πέτυχε έναν «καινούριο άθλο» καθώς ήταν εκείνος που προκάλεσε τη συζήτηση για τα αγροτικά ζητήματα αλλά δεν είπε κουβέντα σχετικά με αυτά στην ομιλία του.

«Είναι τόσο τρομερό αμάρτημα το ότι συναντηθήκατε με τον Σόιμπλε και ήρθατε στην Ελλάδα για να με βρίζετε ώστε να εξιλεωθείτε στους δικούς σας;», αναρωτήθηκε.

«Δε μασάμε από απειλές κύριε Τσίπρα», τόνισε προσθέτοντας πως έχουμε ζαλιστεί από τις καθημερινές μεταλλάξεις του ΣΥΡΙΖΑ.

«Περιμένετε ότι οι Ευρωπαίοι θα υποχωρήσουν απέναντί σας επειδή έχετε συστατική επιστολή από τον Τσάβες;», συμπλήρωσε.

Συνεχίζοντας την σκληρή του κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ενδιαφέρεται για κοινοβουλευτικό «κλεφτοπόλεμο» ενώ στις επικρίσεις που δέχεται ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ότι δεν εμφανίζεται συχνά στο κοινοβούλιο, απάντησε «Και εσείς που έρχεστε συνέχεια εδώ, πιστεύετε ότι αναβαθμίζετε με την παρουσία σας τη Βουλή;».

Ακόμα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κινδυνολογεί συνεχώς για διάφορα ζητήματα, όπως η επιβολή νέων φόρων σε ακίνητη περιουσία και εισοδήματα, ότι δεν έχει επιχειρήματα ενώ ζήτησε να μην ποντάρει στο φόβο των πολιτών.

Ο Πρωθυπουργός τέλος υπερασπίστηκε την πολιτική των αποκρατικοποιήσεων και των επενδύσεων ενώ αναφέρθηκε και ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στη στήριξη των κυβερνητικών εταίρων.

Τσίπρας: «Ο Σαμαράς μίλησε σαν ψευτόμαγκας»

Ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως χειρότερο από την πολύμηνη αποχή του Πρωθυπουργού της χώρας από την κοινοβουλευτική διαδικασία, είναι πως απευθύνεται στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με απαξιωτικό χαρακτήρα, ως «ψευτόμαγκας, λες και είμαστε στο καφενείο, να μας λέτε "δεν μασάμε". Δεν θα πέσω σε αυτό το επίπεδο αντιπαράθεσης», πρόσθεσε.

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας είπε, απευθυνόμενος στον κ. Σαμαρά, πως δεν ανέφερε κουβέντα στη δευτερολογία του για την αγροτική πολιτική.

«Ο αγροτικές κόσμος, σημείωσε, θέλει να ακούσει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, τις οποίες δεν δώσατε γιατί η μόνη σας δέσμευση είναι το μνημόνιο».

Συνεχίζοντας χαρακτήρισε τον κ. Σαμαρά «επικεφαλής της ομάδας λάσπης», με συνιστώσα τον κ. Βενιζέλο, που προσπαθεί καθημερινά να διαμορφώσει μια διαφορετική τελείως εικόνα για την πραγματικότητα.

«Μιλήσατε για οβιδιακές μεταμορφώσεις, θα σας έλεγα στο σπίτι του κρεμασμένου να μη μιλάτε για σκοινί», τόνισε.

Η ουσία είναι, πρόσθεσε, ότι μας είπατε ότι ήταν μεγάλο κατόρθωμα που διαγράψατε το χρέος, «μην το ξαναδιαγράψετε τόσο πολύ γιατί θα φτάσει στο 400% και θα πληρώνουν και τα τρισέγγονά μας».

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να πει ένα στόχο διαπραγμάτευσης που έχει πετύχει και συμπλήρωσε πως τα έσοδα έχουν καταρρεύσει και τα ταμεία έχουν διαλυθεί. «Θέλουμε μια δημοκρατική διέξοδο στη χώρα», ανέφερε.

Ο ίδιος πάντως διαβεβαίωσε πως με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κατώτατος μισθός και η κατώτατη σύνταξη θα επανέλθουν στα προηγούμενα επίπεδα και τόνισε πως αυτό είναι προϋπόθεση για να μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση.

Βενιζέλος: «Δεν είμαστε συνιστώστα της ΝΔ. Μετέχουμε σε τρικομματική κυβέρνηση»

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βνειζέλος σημειώνοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση είναι η συνιστώσα μιας ετερόκλητης αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης.

«Είναι το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ συνιστώσα της ΝΔ; Είμαστε μια κυβέρνηση τρικομματικής συνεργασίας», πρόσθεσε.
Απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα, τον κατηγόρησε ότι δεν είπε τίποτα σήμερα στη Βουλή αλλά παρέδωσε μαθήματα πολιτικού πολιτισμού.

«Ενοχλείστε γιατί δεχτήκατε σήμερα επίθεση εδώ αλλά όταν εσείς συκοφαντείτε τους αντιπάλους σας;», διερωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...