Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικά ανάλγητη και αναξιόπιστη η κυβέρνηση


Σκληρή ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος την κατηγορεί για πολιτική αναξιοπιστία, αναφορικά με το σχέδιο για την διατήρηση του χαρατσιού της ΔΕΗ και την λήψη νέων μέτρων.

«Έρμαιο των δανειστών» αποκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε την κυβέρνηση, κατηγορώντας την για «πλήρη πολιτική αναξιοπιστία» αναφορικά με τα σχέδια για την διατήρηση του «χαρατσιού» της ΔΕΗ. Παράλληλα, η Αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρθηκε και στην κατάργηση του ειδικού τέλους ακινήτων, επισημαίνοντας πως «ενώ παρουσιαζόταν ως κόκκινη γραμμή μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης, τελικά είναι η εισήγηση του ίδιου του Υπουργού Οικονομικών».

Τέλος, η ανακοίνωση κάνει λόγο και για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, δηλώνοντας πως η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ «έχει αποτύχει σε όλους τους στόχους που έχει θέσει αφήνοντας στην πορεία τους την κοινωνία και την οικονομία διαλυμένες».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Παρά την προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, τα σχέδια για διατήρηση του χαρατσιού της ΔΕΗ δείχνουν για μια ακόμη φορά την πλήρη πολιτική αναξιοπιστία μιας κυβέρνησης έρμαιο στους δανειστές.

Τελικά η κατάργηση του ειδικού τέλους ακινήτων, που παρουσιαζόταν ως κόκκινη γραμμή μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης, είναι η εισήγηση του ίδιου του Υπουργού Οικονομικών!

Η λήψη νέων μέτρων μέσω των περίφημων ρητρών απόκλισης είναι το επόμενο βήμα για μια κυβέρνηση όμηρο σε ένα πρόγραμμα που έχει αποτύχει σε όλους τους στόχους που έχει θέσει, αφήνοντας στην πορεία τους την κοινωνία και την οικονομία διαλυμένες. Από ότι φαίνεται, όμως, το πρόβλημα για την κυβέρνηση δεν είναι τα 500.000 νοικοκυριά χωρίς κανένα εισόδημα, δεν είναι το 1,5 εκατομμύριο άνεργοι, ούτε τα εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα, αλλά το πώς θα υλοποιήσει μέχρι τέλους ένα πρόγραμμα καταστροφής και ισοπέδωσης»


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...