Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Τώρα βάζουν χέρι και στις αποταμιεύσεις


Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με την οποία τονίζει ότι αν αποδεχθεί η κυπριακή κυβέρνηση το «κούρεμα» των καταθέσεων, τότε ανοίγει η κερκόπορτα, όπως τονίζει χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου, να γίνει κάτι παρόμοιο στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Καλεί, μάλιστα, την κυβέρνηση Σαμαρά να μην συναινέσει σε αυτό το «κούρεμα» των καταθέσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Πριν από τρία χρόνια η Ελλάδα επιλέγει από την Τρόικα ως το πρώτο πειραματόζωο για την εφαρμογή μιας γενικευμένης στρατηγικής λιτότητας στην Ευρώπη.

Σήμερα που τα προγράμματα λιτότητας φτάνουν στα όριά τους, γιατί φτωχοποίησαν τους λαούς και δεν αποδίδει άλλο η φορολόγηση της φτώχειας, η ληστεία εξαπλώνεται από τους μισθούς και τις συντάξεις στις αποταμιεύσεις.

Και η Κύπρος επιλέγεται ως το πρώτο πειραματόζωο γενικευμένου κουρέματος καταθέσεων.

Αν αύριο η κυπριακή κυβέρνηση αποδεχτεί αυτήν την προοπτική – και μάλιστα υπό την πίεση της ελληνικής κυβέρνησης – η στρατηγική του κουρέματος δεν θα αποτελέσει εξαίρεση για την Κύπρο.

Θα αποτελεί το πρώτο βήμα μιας γενικευμένης επιλογής που σύντομα θα χτυπήσει και τη δική μας πόρτα, όπως χθες υπονόησε ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ και σήμερα αναφέρει καθαρά ο σύμβουλός του, κ.Φούστ, σε συνέντευξή του στην REAL NEWS.

Ο λαός της Κύπρου δίνει μια περήφανη και άνιση μάχη. Δεν στηρίζεται ούτε από την κυβέρνησή του, ούτε από την ελληνική κυβέρνηση.

Καλούμε την κυβέρνηση Σαμαρά, έστω και την τελευταία ώρα, να μην συναινέσει στα ευρωπαϊκά όργανα και στο κούρεμα των καταθέσεων, ανοίγοντας έτσι την κερκόπορτα για αντίστοιχη εξέλιξη στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...