Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Κύπρο και συνέδριο συζητούν στον ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας: Δημοψήφισμα για την πολιτική της Μέρκελ

Οι τελευταίες εξελίξεις σε Κύπρο και Ευρωζώνη τίθενται επί τάπητος στην αποψινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο της χθεσινής πρότασης του Αλέξη Τσίπρα για δημοψήφισμα στη Μεγαλόνησο. Διαφωνίες καταγράφονται αναφορικά με την ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου. 

Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του προεδρείου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, ο Αλέξης Τσίπρας τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος με αντικείμενο τις πολιτικές επιλογές των Βρυξελλών και δη του Βερολίνου για την αντιμετώπιση της κρίσης στον χρηματοπιστωτικό τομέα. «Ο κυπριακός λαός και οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να έχουν την τελική επιλογή για το ίδιο τους το μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εν μέσω των τελευταίων καταιγιστικών εξελίξεων στην Κύπρο, η Αριστερή Πλατφόρμα αναμένεται να θέσει εκ νέου τους προβληματισμούς της αναφορικά με τη συμμετοχή της χώρας στην Ευρωζώνη.

«Φοβούμαι ότι η Ευρωζώνη αλλά και η ΕΕ, εδώ που έχουν φτάσει, δεν μεταρρυθμίζονται, αλλά μόνο ανατρέπονται», δήλωσε χαρακτηριστικά με στην Αυγή της Κυριακής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Η ίδια πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να εκφράσει τις ενστάσεις της για την επιδίωξη της ηγετικής ομάδας να διοργανώσει το ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ως ενιαίου κόμματος πριν από το καλοκαίρι, επιθυμώντας τη μετάθεση της ημερομηνίας σε μεταγενέστερο χρόνο.

 enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...