Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Σύσκεψη της βουλής ζητά ο Τσίπρας


Έκτακτη σύσκεψη της Βουλής ζητά με επιστολή του στον Ευάγγελο Μειμαράκη ο Αλέξης Τσίπρα, ενόψει της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών που προγραμματίστηκε για τις 6 το απόγευμα της Τρίτης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να ελέγξει τον πρωθυπουργό για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο Eurogroup που αποφασίστηκε το κούρεμα των καταθέσεων των Κύπριων πολιτών και να ζητήσει από τον πρωθυπουργό ενημέρωση για το τι θα πράξει ο ίδιος και η κυβέρνησή του στο εξής στο συγκεκριμένο θέμα.

Η επιστολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Ευάγγελο Μειμαράκη έχει ως εξής:
Προς
τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Οι τελευταίες εγκληματικές αποφάσεις του Eurogroup είναι ιστορικών διαστάσεων, ενώ συνεπάγονται τεράστιες και αρνητικές συνέπειες για τους καταθέτες στην Κύπρο. Επιπρόσθετα, δημιουργούν αρνητικό δεδικασμένο, καθώς συμπεριλαμβάνουν το αδιανόητο, μέχρι χθες, «κούρεμα» των καταθέσεων.

Την στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη της κρίσης, η ελληνική κυβέρνηση έχει συναινέσει σε αποφάσεις που πιθανότατα θα αποδειχθούν ολέθριες για το μέλλον της Ευρώπης, αλλά και για το ελληνικό και ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.

Είναι απαράδεκτο να μην έχει ήδη υπάρξει μέριμνα ώστε να ενημερωθεί η ελληνική Βουλή για όλες τις λεπτομέρειες της απόφασης, οι οποίες συνιστούν οδυνηρό προηγούμενο για τις χώρες που βρίσκονται στη δίνη της κρίσης. Είναι, επίσης, απαράδεκτο η λειτουργία της εθνικής αντιπροσωπείας να υποκαθίσταται από κλειστές συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών της κυβέρνησης του μνημονίου.

Κύριε πρόεδρε, σας ζητώ να πράξετε το αυτονόητο και το καθήκον σας απέναντι στο δημοκρατικό πολίτευμα και να συγκαλέσετε εκτάκτως, αύριο Τρίτη, 19 Μαρτίου ,την Ολομέλεια της Βουλής, ώστε να ενημερωθεί η εθνική αντιπροσωπεία και ο ελληνικός λαός και να εξηγήσουν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών γιατί συναίνεσαν σε αυτήν την εγκληματική απόφαση.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος της Κ. Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Αλέξης Τσίπρας

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...