Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

“Όχι” Κουβέλη σε νέα μέτρα - Δυναμική συγκέντρωση της ΔΗΜΑΡ


Ζητά την υλοποίηση της προγραμματικής συμφωνίας

Την κατηγορηματική αντίθεση της ΔΗΜΑΡ στη λήψη νέων μέτρων επανέλαβε σήμερα ο Φώτης Κουβέλης και τόνισε ότι είναι αναγκαία η τροποποίηση του δημοσιονομικού προγράμματος. Σε ομιλία του σε δυναμική εκδήλωση του κόμματος στο “Σινέ Κεραμεικός” έκανε μεν θετικό απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας της κυβέρνησης αλλά υπογράμμισε πως πρέπει να τηρηθούν σε ορίζοντα τετραετίας τα συμφωνημένα σε επίπεδο προγραμματικών δηλώσεων.

Αναλυτικότερα, κάνοντας ένα απολογισμό για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της τρικομματικής κυβέρνησης υποστήριξε πως το βασικό είναι ότι επιτεύχθηκε η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και η συνέχιση της χρηματοδότησης.

Αναφερόμενος στη μη ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους εκπροσώπους της τρόικας στην Αθήνα επανέλαβε ότι δεν θα ψηφίσει νέα μέτρα και πως πρέπει άμεσα η χώρα να μπει σε τροχιά ανασυγκρότησης και ανάπτυξης και τόνισε ότι "η τροποποίηση και συμπλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής είναι αναγκαία”.

Είπε πως πρέπει άμεσα να προχωρήσουν οι ρυθμίσεις για τη μείωση του Φ.Π.Α. στην εστίαση, την αύξηση του αριθμού των δόσεων για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών προς το δημόσιο, τη διευκόλυνση των δανειοληπτών με “κόκκινα” δάνεια, η αναπροσαρμογή της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης ενώ τόνισε πως δεν πρέπει να παραταθεί το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ και να εφαρμοστεί εντός του 2013 ο Ενιαίος Φόρος Ακίνητης Περιουσίας.

Όσον αφορά στις σχέσεις με τους κυβερνητικούς εταίρους επανέλαβε τις διαφορές σε ιδεολογικό επίπεδο και ξεκαθάρισε εκ νέου πως δεν τίθεται θέμα εκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, έστρεψε τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε για προσπάθεια “πόλωσης”. “Σε μια εποχή συγχύσεων, πολλοί ψαρεύουν στα θολά νερά. Θολά νερά, βρώμικα ψάρια, λέει ο λαός. Ο ΣΥΡΙΖΑ από τη μια τροφοδοτεί την ένταση, επιδιώκει την πόλωση και διατηρεί μια ισοπεδωτική πολεμική στο λόγο του και από την άλλη επιχειρεί να εμφανιστεί ως κυβερνητική δύναμη. Από τη μια επαναλαμβάνει την πρόταση μονομερούς καταγγελίας του μνημονίου και από την άλλη μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση”, υποστήριξε ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...