Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Για «εθνική ανευθυνότητα» κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Σε υψηλούς τόνους το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για «εθνική ανευθυνότητα» που «δυστυχώς κορυφώνεται και εξάγεται από την Ελλάδα στην Κύπρο χωρίς σεβασμό στην αγωνία του κυπριακού λαού» και παράλληλα της καταλογίζει «άσκηση φτηνής και ανεύθυνης αντιπολίτευσης», καθώς επίσης και «ερασιτεχνική ανάγνωση των διεθνών συσχετισμών».

Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι «η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είχε σπεύσει να χρησιμοποιήσει τις δραματικές εμπειρίες που ζει η Κύπρος ως μοχλό για την άσκηση φτηνής και ανεύθυνης αντιπολίτευσης στην Ελλάδα» και ότι «νόμισαν, με τραγική πολιτική κουτοπονηριά και απίστευτη εθνική ανευθυνότητα, ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την Κύπρο ως εργαστήριο δοκιμασίας της αδιέξοδης και επικίνδυνης πολιτικής τους που βασίζεται στην ερασιτεχνική ανάγνωση των διεθνών συσχετισμών».

«Σήμερα που οι εξελίξεις τρέχουν λεπτό προς λεπτό και άρα χρειάζεται εθνική ενότητα, πολιτική συναίνεση και αίσθηση κινδύνου», συνεχίζει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, «η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αντί να καταλάβει το λάθος της και να δηλώσει τη στήριξή της στον κυπριακό λαό και τα κυπριακά κόμματα που αγωνίζονται να βγουν από την περιδίνηση, επιχειρεί να οξύνει το εσωτερικό μέτωπο και στην Ελλάδα και στην Κύπρο».

«Η εθνική ανευθυνότητα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς κορυφώνεται και εξάγεται από την Ελλάδα στην Κύπρο χωρίς σεβασμό στην αγωνία του κυπριακού λαού», σημειώνει.

Υποστηρίζει επίσης το ΠΑΣΟΚ πως όμως ο ελληνικός λαός «έχει ήδη καταλάβει πολύ καλά πόσο δύσκολο αλλά και πόσο σημαντικό είναι να διαχειρίζεσαι την κρίση με σύνεση και ασφάλεια, δηλαδή με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, μέσα σε αρνητικούς διεθνείς συσχετισμούς και μέσα από ασφυκτικά διλήμματα. Μέσα σε μια Ευρώπη που συχνά στρέφεται κατά του εαυτού της με αποτέλεσμα να την πληρώνουν πρώτα τα πιο αδύναμα μέλη της».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...