Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ-Κουβέλης: Επώδυνη, αλλά εντός ευρώ η απόφαση για την Κύπρο

Σκληρή, επώδυνη, αλλά εντός του ευρώ, χαρακτήρισε την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης, μετά την εικοσάλεπτη συνάντηση-ενημέρωση που είχε στο γραφείο του στη Βουλή, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, για τα όσα διαδραματίστηκαν στο τελευταίο Eurogroup.

Ο κ. Κουβέλης, πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πέτυχε να διατηρήσει τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών που βρίσκονται στην επικράτειά της, τις θέσεις εργασίας και τις καταθέσεις και αυτό είναι σημαντικό. Εξέφρασε δε τη συμπαράστασή του στις δοκιμασίες που περνάει ο κυπριακός λαός.

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜ.ΑΡ για τις αποφάσεις του Eurogroup για την Κύπρο και τις εξελίξεις στην Ευρώπη

Οι εξελίξεις στην Κύπρο καταγράφουν την ανάγκη για συνολική αντιμετώπιση της κρίσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος και του χρέους στην Ευρώπη. Το χρέος της Ευρωζώνης αν δεν αντιμετωπισθεί από κοινού θα πνίξει την οικονομία των χωρών της, θα υπονομεύσει το Ευρωπαϊκό όραμα και θα τροφοδοτήσει φυγόκεντρες επιλογές.

 Η σύνδεση της  εξυγίανσης του τραπεζικού συστήματος  και των δημοσίων οικονομικών με την αναπτυξιακή διαδικασία, μέσα από μια πανευρωπαϊκή οικονομική πολιτική που θα την ενισχύει, είναι η μόνη λύση που μπορεί να αποτρέψει επιδείνωση της κρίσης.

Η προώθηση της οικονομικής  και πολιτικής ενοποίησης με δημοκρατική ομοσπονδιακή συγκρότηση είναι η απάντηση στη σημερινή επικυριαρχία της επιβολής των αποφάσεων των ισχυρών στην ΕΕ.

Αυτή πρέπει να είναι  η διεκδίκηση για την Ευρώπη και  όχι ο δημαγωγικός λόγος που  προσπαθεί να εμφανίσει το ναυάγιο  της πολιτικής της μονομερούς καταγγελίας ως αδιάλλακτη αγωνιστική δράση.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Mega.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...