Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Ρουπακιώτης: Τέλος στην ατιμωρησία επιχειρηματιών και πολιτικών«Είμαι στην Αριστερά που δρα και δεν αποδρά».

Την ανάγκη να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα επεσήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, ζητώντας να δοθεί τέλος στο καθεστώς ατιμωρησίας των οικονομικά ισχυρών και των πολιτικών προσώπων, όταν παραβιάζουν τον νόμο.

Ο κ. Ρουπακιώτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Επενδυτή, υπογράμμισε ότι όσο οι δικαστικοί πρέπει να μείνουν ανεπηρέαστοι στη δικαιοδοτική κρίση τους, «τόσο δεν πρέπει να τους φορτώσουμε καθ' υποκατάσταση άλλων συνταγματικών εξουσιών αρμοδιότητες και να τους παρωθήσουμε έτσι σε συμπεριφορές δικαστικού ακτιβισμού».

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτηρίζει το «δόγμα της μηδενικής ανοχής» ως «προϊόν μιας νεοφιλελεύθερης αντίληψης» που «στρέφεται κατά των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων», προσθέτοντας ότι «γι' αυτό και πιστεύω στο δόγμα της μεσότητας, όπου το δίκαιο και η επιείκεια συναντούνται και με βάση αυτό κινούμαστε στις επιλογές μας».

Απαντώντας σε όσους επικρίνουν τη συμμετοχή του στην τρικομματική κυβέρνηση, ο κ. Ρουπακιώτης σημείωσε: «Είμαι στην Αριστερά που δρα και δεν αποδρά».

Επιπλέον, ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστηρίζει ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος από την οργάνωση του δικαστικού συστήματος.

«Οργανωτικές αδράνειες και υστερήσεις δεκαετιών έφεραν τις γνωστές συνέπειες. Σήμερα το δικαστικό μας σύστημα βρίσκεται σε αδιέξοδο. Το υπουργείο μας επιχειρεί σειρά παρεμβάσεων σε νομοθετικό επίπεδο, αλλά και στην καθημερινή λειτουργία των δικαστηρίων. Με αξιοποίηση προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, πραγματοποιείται με έντονους ρυθμούς η μηχανοργάνωση όλων των δικαστηρίων της χώρας ώστε το μεγάλο αυτό έργο να έχει ολοκληρωθεί το 2015-2016, με προσδοκώμενο αποτέλεσμα, πέραν των άλλων, την ταχύτητα στην απονομή δικαιοσύνης» καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...