Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Κεδίκογλου: Να ντρέπονται οι σπεκουλαδόροι της αγωνίας των Κυπρίων

«Όσοι επί τόσες ημέρες έκαναν σπέκουλα πάνω στην αγωνία των Κυπρίων και τα αισθήματα αλληλεγγύης του ελληνικού λαού πρέπει σήμερα να ντρέπονται. Αν τους έχει μείνει ίχνος ντροπής», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας στις επικρίσεις που δέχτηκε η κυβέρνηση από την αντιπολίτευση για τη στάση που κράτησε στο Eurogroup, όπου πάρθηκαν οι αποφάσεις για το Eurogroup.

 Οι δηλώσεις Κεδίκογλου έρχονται αμέσως μετά την ανακοίνωση του κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για «τη συνεχή συνεργασία» και «την αμέριστη συμπαράσταση».

Η κυπριακή προεδρία διέψευσε κατηγορηματικά «διάφορες φήμες και πληροφορίες που καλλιεργούνταν τις τελευταίες ημέρες, περί δήθεν ουδετερότητας ή και αδιαφορίας της ελληνικής κυβέρνησης έναντι της Κύπρου».

«Η αληθινή στήριξη δεν εκφράζεται με καταγγελίες και λόγια του αέρα. Στηρίξαμε την Κύπρο! Δεν παίξαμε θέατρο στην πλάτη της, όπως έκαναν άλλοι», τόνισε ο Κεδίκογλου.

Όπως αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η δήλωση του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη, σε αυτές τις δύσκολες ώρες, επιβεβαιώνει δύο πράγματα:

Πρώτον ότι η Ελλάδα στάθηκε στο πλευρό της Κύπρου σε όλα τα βήματα αυτής της δοκιμασίας. Στάθηκε και θα στέκεται πάντα. Χωρίς καμία ταλάντευση, χωρίς τον παραμικρό δισταγμό. Στάθηκε στα μεγάλα, αλλά και στα μικρά, στις λεπτομέρειες. Και στήριξε όπου μπορούσε και με ό,τι μπορούσε…

Δεύτερον ότι η αληθινή στήριξη δεν εκφράζεται με καταγγελίες και λόγια του αέρα. Εκφράζεται ουσιαστικά και διακριτικά. Δεν το κάναμε για μικροκομματικούς λόγους μέσα στην Ελλάδα. Το κάναμε γιατί αυτό επιβάλλει το εθνικό καθήκον. Για να βοηθήσουμε πραγματικά τα αδέλφια μας στην Κύπρο…

Τέλος, αναφερόμενος στη συμφωνία για πώληση των εν Ελλάδι υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών, ο Σίμος Κεδίκογλου επισημαίνει ότι με τη σημερινή εξέλιξη έληξε και η αγωνία για τις καταθέσεις εντός Ελλάδας.

«Περνάνε πλήρως στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα με πλήρη εξασφάλιση όλων και με "σημαντικό όφελος για την κυπριακή πλευρά", όπως πρώτος αναγνωρίζει ο πρόεδρος της Κύπρου. Κι έτσι τελειώνει ένας ακόμα παράγοντας αβεβαιότητας που θα μπορούσε να έχει δυσμενείς συνέπειες. Αυτά είναι τα πραγματικά γεγονότα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...