Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Ο Φώτης Κουβέλης ξεκαθαρίζει: ΔΕΝ ψηφίζουμε το χαράτσι της ΔΕΗ


Ο Φώτης Κουβέλης ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να ψηφίσει την συνέχιση της είσπραξης του τέλους μέσω των λογαριασμών ρεύματος - Τρόπους για μείωση στα μικρά και μεσαία νοικοκυριά αναζητεί η κυβέρνηση - Πιέζει η τρόικα για την φορολογία ακινήτων

Οι τριβές για το ΕΕΤΗΔΕ, πιο γνωστό ως «χαράτσι της ΔΕΗ», το τέλος που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος εντείνονται σε κυβερνητικό επίπεδο.

Δύο μέρες μετά το ανεπίσημο «υπόμνημα» του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο καλείται η κυβέρνηση να πάρει θέση για το συγκεκριμένο θέμα, ο Φώτης Κουβέλης ξεκαθαρίζει ότι η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να ψηφίσει την συνέχιση της είσπραξης του χαρατσιού της ΔΕΗ.

Σε συνέντευξή του στην Real News, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς επαναλαμβάνει την άποψη ότι τυχόν συνέχιση του χαρατσιού στα ακίνητα αποτελεί νέο μέτρο και πρέπει να περάσει από τη Βουλή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε και χτες ότι η διατήρηση της είσπραξης μέσω των λογαριασμών ρεύματος εξακολουθεί να είναι το πιθανότερο σενάριο. Ανάλογη θέση έχει λάβει και στο πρόσφατο παρελθόν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος πάντως μετά την χτεσινή πρωινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό,. ερωτηθείς για το τέλος ακινήτων, απάντησε ότι το θέμα τελεί υπό συζήτηση.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση, όπως αναφέρει ρεπορτάζ στην Καθημερινή του Σαββάτου, εξετάζει πέντε σενάρια μείωσης του τέλους, ειδικά για τα μεσαία και μικρότερα νοικοκυριά, ενώ η τρόικα πιέζει για ολοκληρωμένη λύση στην φορολογία ακινήτων, θεωρώντας τον τομέα ως βασικό μοχλό αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...