Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Die Linke: Ερχεται νέο κούρεμα στο ελληνικό χρέος μετά τις εκλογές στη Γερμανία

Tην πεποίθησή του ότι επίκειται νέα διαγραφή χρέους για την Ελλάδα, αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές εκφράζει ο αρχηγός του κόμματος Die Linke, Γκρέγκορ Γκίζι, σε συνέντευξή του στο αυστριακό περιοδικό Profil, προσθέτοντας ότι με αυτή τη διαδικασία οι Αυστριακοί θα χάσουν πραγματικά πολλά χρήματα.

Ο Γερμανός αριστερός πολιτικός αναφέρει πως ήταν ο πρώτος που είχε επισημάνει στη γερμανική ομοσπονδιακή Βουλή την ανάγκη ενός Σχεδίου Μάρσαλ για τη Νότια Ευρώπη, και επισημαίνει ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 2.000 οικογένειες που κατέχουν το 80% του πλούτου και μέχρι τώρα δεν χρειάστηκε να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ, κάτι που κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει σε μία νοσοκόμα που αρχικά κόβεται ο μισθός της και έπειτα η σύνταξη.

Logo of the German political party Die Linke
Logo of the German political party Die Linke (Photo credit: Wikipedia)
Στην περίπτωση των φοροφυγάδων ο κ. Γκίζι προτείνει να υπάρχει ένα σχέδιο αμερικανικού τύπου, δηλαδή, οι πολίτες να μπορούν να κατοικούν και να έχουν τις περιουσίας τους όπου επιθυμούν, αλλά να καταβάλουν φόρους στην πατρίδα τους.

Για το λόγο αυτό υποστηρίζει έναν πανευρωπαϊκό ενιαίο φόρο περιουσίας - με ένα αφορολόγητο ποσό ενός εκατομμυρίου ευρώ - από τα έσοδα του οποίου θα χρηματοδοτούνται αναπτυξιακά προγράμματα.

Ο κ. Γκίζι καταδικάζει την πολιτική που εφαρμόζεται για τη Νότια Ευρώπη, η οποία, όπως λέει, οδηγεί τους ανθρώπους στο συμπέρασμα ότι η Ευρώπη αποτελεί εργαλείο κοινωνικής αποδόμησης, ή αυτό που γίνεται τώρα με τις καταθέσεις στην Κύπρο δεν είναι τίποτε άλλο από απαλλοτρίωση.

Ασκώτας έντονη κριτική στην (πρώτη) απόφαση του Eurogroup για τη φορολόγηση των καταθέσεων στην Κύπρο, ο αρχηγός του κόμματος της αντιπολίτευσης παρατηρεί πως θα έπρεπε από την αρχή να είχε αποσαφηνιστεί ότι δεν πλήττονται οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ, διότι δεν είναι δυνατό να σύρονται στην καταβολή αυτού του φόρου οι μικροκαταθέτες, οι οποίοι δεν φταίνε σε τίποτε.

Τέλος, καταδικάζοντας την υπερεξουσία των τραπεζών ζητά τον περιορισμό των μεγεθών τους και τη διαμόρφωση ενός δημόσιου νομικού καθεστώτος, όπως αυτό που ισχύει για τα ταμιευτήρια.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...