Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Επίθεση στην αχίλλειο πτέρνα του ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ

Αλλαγή τακτικής απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ εγκαινιάζει η Ιπποκράτους στοχεύοντας την αχίλλειο πτέρνα της Κουμουνδούρου, δηλαδή το στρατηγικό της αδιέξοδο στη συμπόρευσή της με τους Ανεξάρτητους Ελληνες και τους χειρισμούς της απέναντι στις εξελίξεις στην Κύπρο. 
 
Το ΠΑΣΟΚ εγκαταλείπει, προσωρινά τουλάχιστον, τους ακραίους χαρακτηρισμούς (π.χ. εθνοκάπηλοι, που χρησιμοποίησε για το θέμα της Κύπρου) για να καταδείξει πολιτικά την ένδεια των επιχειρημάτων του ΣΥΡΙΖΑ και της ηγεσίας του.
 
Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Ιπποκράτους θα επιδιώξει να οδηγήσει τον κ. Τσίπρα στη Βουλή προκαλώντας πιθανότατα συζήτηση στην Ολομέλεια για το θέμα της Κύπρου, ούτως ώστε να φέρει στην επιφάνεια τις «επικίνδυνες και αντιφατικές θέσεις του για την κυπριακή κρίση». 
 
Κύκλοι του κόμματος προϊδεάζουν για τις κινήσεις των επόμενων ημερών και αναφέρουν ότι πρέπει «με κοινοβουλευτικές και πολιτικές πρωτοβουλίες» να επιχειρηθεί το ξεσκέπασμα του ΣΥΡΙΖΑ για μία σειρά θεμάτων που απασχολούν έντονα την επικαιρότητα. 
 
Μάλιστα η Ιπποκράτους θα αξιοποιήσει και τη διγλωσσία που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την παραμονή της χώρας στο ευρώ, γνωρίζοντας ότι έχει αναδειχθεί σε θέμα που ταλανίζει την ηγεσία του κόμματος καθώς οι φωνές υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη έχουν πυκνώσει απειλητικά μετά τις δραματικές εξελίξεις στη Μεγαλόνησο.
 
 Επίσης, στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι μπορούν να αναδείξουν το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρόσφατη σύμπραξή της με τον κ. Καμμένο, την οποία χαρακτηρίζει «ετερόκλητη και ακραία τυχοδιωκτική σύγκλιση». Στην Ιπποκράτους γνωρίζουν ότι η «αψυχολόγητη», όπως λένε, συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Ελληνες για την Κύπρο έχει προκαλέσει έκδηλη αμηχανία αλλά και δυσαρέσκεια σε μεγάλο τμήμα στελεχών, τα οποία δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν τις αντιδράσεις ψηφοφόρων που δεν βρίσκουν τίποτα κοινό ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στους ΑΝΕΛ. Ως εκ τούτου, θα εκμεταλλευτεί πολιτικά τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων που φανέρωσαν πως εάν κάποιος ωφελήθηκε από τις «χειραψίες» Τσίπρα - Καμμένου αυτό ήταν το κόμμα του τελευταίου που πλασαρίστηκε και πάλι στην τέταρτη θέση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε δεύτερος στις δύο από τις τρεις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας.
 
Στο ΠΑΣΟΚ είναι πεπεισμένοι ότι όσο περνούν οι ημέρες τόσο δυσκολότερη θα γίνεται η θέση του ΣΥΡΙΖΑ και ότι οι «βεβιασμένες» πολιτικές κινήσεις του θα επηρεάσουν τελικώς την πολιτική αξιολόγηση των πολιτών, ανεξάρτητα από τις διακυμάνσεις της συγκυρίας.

Το σχέδιο


Στον σχεδιασμό Βενιζέλου είναι να καλέσει την αξιωματική αντιπολίτευση να συμβάλει στην προσπάθεια για εθνική συνεννόηση, προβλέποντας πως η άρνηση  Τσίπρα να συμμετάσχει θετικά στην ανάδειξη ενός Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης θα τον εκθέσει πολιτικά.

tanea.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...