Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Alco: Προβάδισμα ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ, θετικές εκτιμήσεις για αλλαγές στην ΕΡΤ

Προβάδισμα 1,5 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Alco, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Αναλυτικά, σύμφωνα με την σφυγμομέτρηση στη πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει την υποστήριξη του 20,9% των ψηφοφόρων, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κατατάσσεται δεύτερος με ποσοστό 19,4%.

Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή, με 10,8%, ακολουθούμενη από το ΠΑΣΟΚ με 6,5%, τους Ανεξάρτητους Έλληνες με 4,6%, το ΚΚΕ με 4,5% και την ΔΗΜΑΡ, στο όριο εισόδου στο κοινοβούλιο, με 3%.

Σημειώνεται πως, παρά το γεγονός ότι στην πλειονότητά τους (53%) οι πολίτες, και κυρίως οι ψηφοφόροι των κομμάτων της αντιπολίτευσης, προβλέπουν ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα προκαλέσει προβλήματα μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου, οι ψηφοφόροι των δύο συμπολιτευόμενων κομμάτων εκτιμούν ότι μεταξύ τους θα υπάρχει καλή συνεργασία.

Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου να παραμείνει στην κυβέρνηση, σε αντίθεση με την αποχώρηση του Φώτη Κουβέλη, η δημοσκόπηση αποτυπώνει γενικά θετικές εκτιμήσεις για τον αρχηγό της Ιπποκράτους (72% στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, 46% στο σύνολο των ψηφοφόρων) και μικτές αποτιμήσεις για τον ηγέτη της Αγίου Κωνσταντίνου (59% στους ψηφοφόρους της ΔΗΜΑΡ - 51% στο σύνολο των ψηφοφόρων).

Τέλος, για το θέμα της ΕΡΤ, οι ερωτηθέντες στην πλειονότητά τους (68%) τοποθετούνται θετικά στις ριζικές αλλαγές στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, σε αντίθεση με 25% εξ αυτών, που δεν τις επιθυμούν.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη σε δείγμα 1.000 ατόμων από ολόκληρη την Ελλάδα, στο χρονικό διάστημα 25 με 27 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...