Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Ανασχηματισμός στα μέτρα Σαμαρά


Ανασχηματισμό στα μέτρα του έκανε ο Αντώνης Σαμαράς. Συγκρότησε μία κυβέρνηση 41 μελών, έβαλε μέσα μόνο 11 στελέχη από το ΠΑΣΟΚ (μαζί με τους ευρύτερους πασόκους) και άνοιξε τον δρόμο για ένα κομματικό συνέδριο στο οποίο θα είναι πλέον έκπληξη εάν σημειωθούν αναταράξεις.

Ο πρωθυπουργός έδωσε μόνο τέσσερα υπουργεία στο ΠΑΣΟΚ το οποίο διεκδικούσε έξι υπουργεία, ουσιαστικά δηλαδή δύο παραπάνω σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση επί τρικομματικής: Το εξωτερικών και το διασπασμένο από το Ανάπτυξης, υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών.

Μέχρι την τελευταία στιγμή ο κ. Σαμαράς αρνούνταν να δώσει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εσωτερικών, Εργασίας και Δικαιοσύνης, κάτι που προκάλεσε εσωτερικές δυσαρέσκειες στην Ιπποκράτους.


Κατάφερε όμως και “τακτοποίησε” και τον ενοχλημένο Δημήτρη Αβραμόπουλο στο Άμυνας και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο διοικητικής μεταρρύθμισης και τον “σκληρό” δεξιό Χαράλαμπο Αθανασίου στο δικαιοσύνης και τον Γιάννη Μιχελάκη στο Εσωτερικών (κομβικό υπουργείο) λόγω εκλογών.

Αντιθέτως ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν φάνηκε να έδωσε σκληρή μάχη για τους “δικούς” του. Έτσι έμεινε και ο στενός του συνεργάτης Πάρης Κουκουλόπουλος εκτός και αρκετοί άλλοι βουλευτές που είχαν προσδοκίες ότι θα ορκιστούν υφυπουργοί.

rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...