Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Χατζησωκράτης: Τηρήθηκαν ελάχιστα από την προγραμματική συμφωνία


Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης μιλώντας στον «Αθήνα 9.84» αναφέρθηκε στις αιτίες διαζυγίου της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση.

«Είμαστε η Αριστερά της δημοκρατίας και δεν είναι καθόλου εύκολο και αποδεκτό να συμβιώνουμε, με μία παγίωση της διακυβέρνησης, με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ούτε με σχεδιαζόμενες συντηρητικές αλλαγές στο νόμο της ιθαγένειας, ούτε με πρακτικές και μεθοδεύσεις στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ούτε με το πρωτοφανές μαύρο στις τηλεοπτικές οθόνες».

Παράλληλα τόνισε ότι η ΔΗΜ.ΑΡ πορεύτηκε ως αριστερά της ευθύνης, ενώ «υλοποιήθηκαν πολύ λίγα πράγματα από την προγραμματική συμφωνία». Επίσης διευκρίνισε ο κ. Χατζησωκράτης ότι προωθήθηκαν κάποια άλλα που ήταν αντίθετα. «Παραμέναμε όμως με την προσδοκία του βάθους χρόνου, μιας και το τρέχον κάθε φορά ήταν οι ακραία πειστικές απαιτήσεις της τρόικα για την εξασφάλιση των δόσεων»

Τέλος, ο κ. Χατζησωκράτης διαφώνησε με την άποψη ότι η ΔΗΜΑΡ αποχώρησε από την κυβέρνηση επειδή στις τελευταίες δημοσκοπήσεις είχε χαμηλά ποσοστά.

«Επειδή το τελευταίο γκάλοπ δεν μας έδινε χαμηλά ποσοστά, ίσα – ίσα έδειχνε τη Δημοκρατική Αριστερά να κρατάει τα ποσοστά του 6,2% -προφανώς εκτός της Χρυσής Αυγής που διπλασιάζει το σκορ της-, όλα τα άλλα κόμματα φαίνονται να υπολείπονται από το ποσοστό που συγκέντρωσαν στις εκλογές, πλην του ΠαΣοΚ που υποδιπλασίασε τη δυναμική του. Ας περιμένουμε λίγο τις νέες δημοσκοπήσεις που θα πάρουν, για να δούμε τι ακριβώς γίνεται, εμείς τις παρακολουθούμε διότι μας ενδιαφέρουν, είτε μας αρέσουν είτε όχι…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...