Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Λοβέρδος: Δε ξαναψηφίζω μέτρα

Στην ομιλία του στην πρώτη σύνοδο της Επιτροπής Εθνικών Αντιπροσώπων του κόμματος Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα ο Ανδρέας Λοβέρδος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει νέα μέτρα ενώ αναφέρθηκε και στον τρόπος που χειρίστηκε η Νέα Δημοκρατία την υπόθεση της ΕΡΤ λέγοντας ότι « ξύπνησε τα κλασικά αντανακλαστικά όσων είμαστε δημοκράτες και πιστεύουμε στις αξίες της Δημοκρατίας, αλλά και στην πολιτική συμπεριφορά που η πίστη αυτή επιβάλλει».

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του

Φίλες και φίλοι,

ολοκληρώνουμε σήμερα την πρώτη φάση της ίδρυσης του κόμματός μας.
Η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα αποτελεί ήδη μια συνιστώσα του ελληνικού κομματικού συστήματος, με πανελλήνια δικτύωση.
Ξεκινήσαμε με την ιδρυτική μας συνδιάσκεψη, στην Αθήνα, στις 15/4/2013.
Συνεχίσαμε με πέντε περιφεριακές συνδιασκέψεις, στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, στην Πάτρα και στο Ηράκλειο, καθώς και με τέσσερις ακόμη περιοδείες, στη Δράμα, στο Ρέθυμνο και τα Χανιά, τη Ρόδο και τα Ιωάννινα.
Να θυμίσω, πως αφού ιδρύσαμε τη ΡΙΚΣΣΥ, περιοδεύσαμε στην Πάτρα, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, τα Ιωάννινα και πριν από την ίδρυση αυτή είχαμε διοργανώσει συγκεντρώσεις στη Λιβαδειά, την Κόρινθο, την Καλαμάτα και το Άργος.
Η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα ολοκλήρωσε την περιφερειακή της συγκρότηση,
αναδεικνύει και νομιμοποιεί δημοκρατικά τα πρώτα της προσωρινά όργανα
και προετοιμάζεται για την επόμενη φάση,
που είναι η νομαρχιακή της δικτύωση,
αλλά και για τη μεθεπόμενη, που είναι το Συνέδριό μας.
Από την επόμενη εβδομάδα ξεκινάμε την τέταρτη φάση των περιοδειών, από τα Χανιά και το Ηράκλειο, τη Θήβα, το Ναύπλιο, την Κόρινθο, τις Σέρρες, την Ξάνθη, τον Εβρο και την Κομοτηνή.
Φίλες και φίλοι,
Πριν από έξι περίπου μήνες κάναμε τη ρήξη με το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα, τις αγκυλώσεις, τις κακοδαιμονίες, τις φθοροποιές δεσμεύσεις και τις κακές του συνήθειες.
Συγκρουστήκαμε με τις δυνάμεις που κρατούν την Ελλάδα πίσω και κάνουμε την προσπάθειά μας.
Τί κόμμα, όμως, ιδρύσαμε;
Θα συνοψίσω αυτά που είπαμε στο Σπόρτινγκ και στις πέντε περιφερειακές συνδιασκέψεις:
Η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα
είναι ένα κόμμα ευρωπαϊκό, γιατί θέλει την πολιτική ενοποίηση της Ε.Ε. . Πιστεύουμε πως η Ε.Ε. ή θα ενοποιηθεί πολιτικά ή θα διαλυθεί.
Είναι ένα κόμμα πατριωτικό, γιατί πιστεύει στις παραδόσεις την πίστη, την ιστορία και την αξία της γλώσσας μας και θα παλέψει για την εθνική κατάρτιση.
Είναι ένα κόμμα λαϊκό, γιατί πιστεύει στη συλλογική γνώση που γεννά τις σωστές πολιτικές και καταδικάζει την εξαγορά της με αξιώματα ή χρήματα, αλλά και γιατί η φωνή της είναι λαϊκή, δίχως να γλιστράει προς το λαϊκισμό.
Είναι ένα κόμμα δημοκρατικό, γιατί πιστεύει στη Δημοκρατία και τις αξίες της, σε συνδυασμό με την ανάγκη από τις δημοκρατικές διαδικασίες να παράγεται αποτελεσματικό, δηλαδή έργο χρήσιμο και με τρόπο γρήγορο, δηλαδή με σεβασμό στο χρόνο του πολίτη.
Είναι ένα κόμμα σοσιαλδημοκρατικό, αλλά με πίστη στις συμμαχίες, δίχως λατρεία στις ταμπέλες, αλλά με ισχυρή πολιτική βούληση και δυναμικές πρακτικές κατά του παρασιτισμού, με πολιτικές υπεράσπισης του δημόσιου χώρου, του στοχευμένου κοινωνικού κράτους, των πραγματικών ρυθμίσεων της αγοράς,
Είναι, ένα κόμμα που σε αυτή τη συγκυρία τοποθετήθηκε στην υπεύθυνη αντιπολίτευση και το απέδειξε τις δύσκολες ώρες της κρίσης, όταν η Ελλάδα γλίστρησε, λόγω της ανευθυνότητας και των τριών τότε κυβερνητικών εταίρων, στην αποσταθεροποίηση.
Ενα κόμμα λοιπόν της υπεύθυνης αντιπολίτευσης, που προτάσσει τώρα, στις συνθήκες της κρίσης τον αγώνα κατά της ύφεσης και της ανεργίας και τοποθετεί σε δεύτερη μοίρα τα κομματικά συμφέροντα.
Το όραμά μας: μια Ελλάδα κράτος-μέλος της πολιτικά ενωμένης Ε.Ε., με ένα σύγχρονο δηλαδή αποτελεσματικό κράτος, που ρυθμίζει την αγορά και προστατεύει στοχευμένα τους κοινωνικά αδύναμους ή ανήμπορους, αλλά και με μια δυναμική και πλειοψηφική, μη παρασιτική ιδιωτική οικονομία και με πολίτες που ξέρουν τί σημαίνει Ελλάδα, Ελληνας και Ελληνισμός.
Μας λένε, καλά και τί διαφορά έχετε με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ και γιατί δεν κάνετε ολοι μαζί ένα μεγάλο ευρωπαϊκό κόμμα με τη Ν.Δ.;
Έχουμε δώσει πολλές φορές απαντήσεις.
Δεν θα τις επαναλάβω.
Θα προσθέσω, όμως, μία ακόμη: βεβαίως και διαφέρουμε με αυτούς που, ως τρικομματική κυβέρνηση, επαγγέλονται τη μείωση του κράτους και κοιτούν πόσους θα απολύσουν, ενώ ταυτόχρονα μέσα σε μόνο ένα χρόνο, ίδρυσαν 56, ναι 56, νέες δημόσιες υπηρεσίες!!!
Γιατί αυτό είναι το δράμα του ελληνικού πολιτικού συστήματος μεταπολιτευτικά:
´Αλλα να λέει και άλλα να κάνει.
Η τρικομματική κυβέρνηση να λέει πως τάχα λύνει τα προβλήματα με την ίδρυση νέων υπηρεσιακών μονάδων, την πιό αποτυχημένη και άθλια μεταπολιτευτική συνήθεια,
και η αντιπολίτευση των τεσσάρων κομμάτων που, αν εξαιρέσεις τις ιδεολογικο-πολιτικές τους διαφορές, να εξαντλείται σε ένα κοινό σύνθημα: όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά!!!
Αυτό το τεράστιο κενό φιλοδοξούμε να καλύψουμε.
Πιστεύουμε στον αγώνα αυτό,
θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις και το πάθος μας,
γι’ αυτό και θα πετύχουμε.
Είμαστε ορκισμένοι και σίγουροι για αυτά που λέμε και που κάνουμε.
Και κάτι ακόμη για τη ΝΔ: ο τρόπος που χειρίστηκε την ΕΡΤ ξύπνησε τα κλασικά αντανακλαστικά όσων είμαστε δημοκράτες και πιστεύουμε στις αξίες της Δημοκρατίας, αλλά και στην πολιτική συμπεριφορά που η πίστη αυτή επιβάλλει.
Αυτά ως προς τους τρεις.
Ας δούμε και κάποια θέματα ακόμη, που αφορούν τους δύο, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
Τον λεγόμενο κοινό μας χώρο.
Το ΠΑΣΟΚ, τον Ιούνιο του 2012 διάλεξε τη ” φιλική συμμετοχή” στην κυβέρνηση.
Αποδείχτηκε πως δεν είχε στρατηγική και συνεπώς ούτε και τακτική.
Και άλλαξε γνώμη, ζητώντας να συμμετάσχει πολιτικά στην κυβέρνηση.
Ο Πρωθυπουργός το ανέβαλε για αρκετούς μήνες και όταν η κρίση της ΕΡΤ το έφερε ως αναγκαία κατάσταση,
τότε και πάλι το ΠΑΣΟΚ είδε τη συμμετοχή του χωρίς πολιτική στρατηγική.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...