Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Τσοχατζόπουλος: Δεν με προσέγγισαν ποτέ από τη γερμανική ferrostaal


Θέση απέναντι στο θέμα της δωροδοκίας πήρε ο Ακης Τσοχατζόπουλος, σήμερα Παρασκευή, στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων, τονίζοντας ότι...δεν έγινε ποτέ καμία προσπάθεια «προσέγγισής» του από τη γερμανική ferrostaal για την προμήθεια των υποβρυχίων. Σε απάντηση ερωτήσεων που του τέθηκαν από την εισαγγελική έδρα ( Γεωργία Αδειλίνη, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος), ο πρώην υπουργός παραδέχθηκε ότι η προμηθεύτρια εταιρεία διακινούσε ποσά δεκάδων εκατομμυρίων προκειμένου να πάρει τη «δουλειά», αρνήθηκε ωστόσο ότι έχει οποιαδήποτε σχέση.

Η κυρία Αδειλίνη ρώτησε ευθέως τον πρώην υπουργό : «έγινε προσπάθεια να σας προσεγγίσουν;».

«Οχι, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα» της είπε κατηγορηματικά. «Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας δεν είχε ανάγκη να διαπραγματεύεται με ατζέντηδες, μιλούσε απευθείας με τους ξένους υπουργούς Αμυνας. Δεν πάμε να κάνουμε δουλειές, βγάζουμε τα επιχειρηματικά απ' έξω. Μεσάζοντες και δωροδοκίες αφορούν άλλους. Δεν ήταν δική μας δουλειά να ασχολούμαστε», συμπλήρωσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

«Εμείς ασχολούμαστε γιατί εσείς κατηγορείστε», τον διέκοψε ο πρόεδρος κ. Χρήστος Κατσιάνης.

«Με ποιο τρόπο αντέστη η ελληνική πολιτεία σε αυτό το κύμα δωροδοκιών;» ρώτησε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Χαίρομαι για την ερώτηση. Εδώ παίζεται η αξιοπιστία και επάρκεια κάθε πολιτικού. Αν γίνονται αυτά, γίνονται κάτω από το τραπέζι και αφορούν άτομα που δρουν κάτω από το τραπέζι. Εμείς εμμένουμε στο καθήκον μας, στη δουλειά μας».

Ο βασικός κατηγορούμενος απέδωσε πάντως την επικοινωνιακή επίθεση, στους πράκτορες - ατζέντηδες των εταιρειών που συνδέονται με τα εξοπλιστικά ενώ χαρακτήρισε «παραμύθια» τα του γερμανικού κατηγορητηρίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος, παρενέβη και ο Γιάννης Σμπώκος, οποίος τόνισε ότι οι Γερμανοί έριξαν τις τιμές για να εξασφαλίσουν την παραγγελία των υποβρυχίων. «Οι Γερμανοί ήταν φθηνότεροι», είπε. «Αν έβαζαν δώρο, αν μας δωροδοκούσαν, θα έχαναν τη δουλειά, γιατί δεν θα μπορούσαν να είναι φθηνότεροι. Τη σύμβαση για τα υποβρύχια την υπέγραψα ως βοηθος γραφής», είπε ο Γιάννης Σμπωκος για να διακοπεί απο τον πρόεδρο, που του συνέστησε «να μην υποβάθμιζει τον ρόλο του», αφού ήταν γενικός γραμματέας εξοπλισμών.
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...