Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Focus: Οι λόγοι για τους οποίους έφυγε από την κυβέρνηση ο Φώτης Κουβέλης

Το γερμανικό περιοδικό Focus στην ηλεκτρονική του έκδοση επιχειρεί να αναλύσει τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε από την τρικομματική κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. «Είναι πολύ πιο βαθείς από την ΕΡΤ» αναφέρει.

Κάνοντας εκτενή αναφορά στην πολιτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα το τελευταίο δεκαπενθήμερο, το γερμανικό περιοδικό αποφαίνεται πως οι λόγοι αποχώρησης της ΔΗΜΑΡ από τον κυβερνητκό συνασπισμό «είναι πολύ πιο βαθείς από την ΕΡΤ» και αφορούν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «μια πολιτική και οικονομική άβυσσο».

«Πριν από μερικά χρόνια οι Ρώσοι έδιναν 5 δισ. για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Ξαφνικά έκαναν πίσω για το 1 δισ... Οι Ρώσοι εξέλαβαν σαν προσβολή την προτεραιότητα που έδωσε ο Σαμαράς για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΣΦΑ στην κρατική εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν αποκλείοντας την Gazprom. Εξάλλου δεν ήταν διατεθειμένοι να δεχθούν τα βουνά από τους απλήρωτους λογαριασμούς των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων στη ΔΕΠΑ» γράφει.

Παράλληλα, γίνεται «ακτινογραφία» της πρώην τρικομματικής- νυν δικομματικής κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία, ο κ. Κουβέλης ήταν δυσαρεστημένος και γιατί ο Πρωθυπουργός δεν τον συμπεριλάμβανε στο πλάνο της «ανάκαμψης» της χώρας λειτουργώντας μονομερώς. Αναφορά γίνεται και στους χειρισμούς του Αντώνη Μανιτάκη αλλά και στην απροθυμία των γαλάζιων υπουργών να συνεπικουρήσουν στη Διοικητική Μεταρρύθμιση αρνούμενοι να παραδώσουν λίστες για απολύσεις.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...