Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Κυρ. Μητσοτάκης : «Προσπαθήσαμε να μείνουμε πιστοί στις μνημονιακές μας υποχρεώσεις»

«Οι προσπάθειες μας, ακόμα και αν μερικές φορές ενέχουν στοιχεία οριζόντιων παρεμβάσεων, πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο δίκαιες» είπε ο υπουργός κατά τη συνάντησή του με το Κ. Παπούλια

«Προσπαθήσαμε να μείνουμε πιστοί στις μνημονιακές μας υποχρεώσεις» ανέφερε κατά τη σημερινή συνάντηση που είχε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια αναφορικά με το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Σύμφωνα με το υπουργό, τα ζητήματα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ήταν πολλά αλλά όπως εξήγησε «προσπαθήσαμε να τα αντιμετωπίσουμε με συνέπεια διαφάνεια αλλά και να μείνουμε πιστοί στις μνημονιακές μας υποχρεώσεις».

Εν συνεχεία είπε ότι «ταυτόχρονα θέλουμε να κάνουμε και μια δημιουργική υπέρβαση των δεσμεύσεων ώστε να χτίσουμε μια δημόσια διοίκηση που θα ανταποκρίνεται στα αιτήματα των πολιτών και των καιρών».

O κ. Παπούλιας στάθηκε στη σημασία της δικαιοσύνης στην διαδικασία λήψης αποφάσεων και ο υπουργός συμφώνησε.

«Οι προσπάθειες μας, ακόμα και αν μερικές φορές ενέχουν στοιχεία οριζόντιων παρεμβάσεων, πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο δίκαιες. Αυτό προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε, αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε και με τον νόμο τον οποίο ψηφίσαμε, αλλά θα είναι και ένας μπούσουλας από δω και στο εξής για τις κινήσεις μας», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο υπουργός σημείωσε εξερχόμενος ότι ο ρόλος της διοικητικής μεταρρύθμισης είναι διττός καθώς θα πρέπει από την μια να καλύπτει τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας και από την άλλη να δημιουργεί τις συνθήκες για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...