Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Κουβέλης: Η χώρα χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και όχι εκλογές

Την άποψη ότι η Ελλάδα χρειάζεται αλλαγή πλεύσης και πολιτικών χειρισμών διατυπώνει για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

Σε συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής» ο κ. Κουβέλης τονίζει ότι «Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές. Αλλαγή πολιτικών χρειάζεται...».

Αφήνει ακόμη ανοικτό το ενδεχόμενο το κόμμα του να στηρίξει νομοσχέδια της κυβέρνησης χάριν της πολιτικής σταθερότητας λέγοντας ότι «η ΔΗΜΑΡ είναι μια υπεύθυνη πολιτική δύναμη. Εμείς δεν συνδέουμε την υπευθυνότητα με τον συντηρητισμό ή την προοδευτική προοπτική με τη δημαγωγία, τον λαϊκισμό και την υπεράσπιση παθογενειών του παρελθόντος».

Προσθέτει, πάντως, ότι «με τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίζουν τη ΔΗΜΑΡ πάρα πολλά».

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για  την "απειλή" περί εκλογών.

Η απειλή του  Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης και στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού, κ. Τάκη Μπαλτάκου ότι εάν κάποιο νομοσχέδιο , που είναι κρίσιμο  και καίριο δεν ψηφιστεί, την επόμενη  κιόλας μέρα το πρωί θα προκηρυχθούν εκλογές,  δείχνει μια νοοτροπία ακύρωσης του κοινοβουλευτικού διαλόγου και επιβολής  «πειθαρχίας» στους  βουλευτές. Η θέση αυτή καταγράφει τη λογική ότι  η πολιτική σταθερότητα ταυτίζεται  με την απόλυτη συμφωνία  με την τρόικα, γεγονός που προφανώς  ακυρώνει κάθε διαπραγματευτική δυνατότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...