Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Λοβέρδος: Τα κόμματα και οι πολιτικοί που πιστεύουμε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη δεν πρέπει να χάσουμε αυτή την ευκαιρία

Δήλωση του προέδρου της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα κ Ανδρέα Λοβέρδου για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Η σημερινή επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας είναι η πιο χαρακτηριστική και έντονη, από το 1974. Η Μεταπολίτευση, ως πολιτική περίοδος, έχει εκπνεύσει. Το πολιτικό της τέλος ήλθε ουσιαστικά με την προσφυγή της χώρας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης και συμβολικά με τις εκλογές του Μαΐου 2012. Αποκατάσταση και ολοκλήρωση της Δημοκρατίας, δημιουργία μεγάλης και εύρωστης μεσαίας τάξης, πολιτική σταθερότητα, ένταξη στην ΕΟΚ και την ΟΝΕ, συνεπώς και απουσία πολέμων, ήταν τα πολύ θετικά χαρακτηριστικά της Μεταπολίτευσης.

Διάλυση αλλά και διόγκωση του κράτους, δανεισμός και παρασιτική ενίσχυση της κατανάλωσης σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα, αποθέωση των πελατειακών σχέσεων, παρακμή της πολιτικής και των πολιτικών που συνήθιζαν να διαχειρίζονται τα εκλογικά λάφυρα και δεν μπορούν να διαχειριστούν με τόλμη την κρίση ήταν τα αρνητικά της χαρακτηριστικά. Η χώρα γυρίζει σελίδα. Το γύρισμα όμως αυτής της σελίδας αποδεικνύεται βασανιστικά αργό. Οι πολίτες ανέλαβαν βάρη και ευθύνες, απεδείχθησαν σε γενικές γραμμές πολύ ώριμοι.

Δεν συνέβη όμως το ίδιο και με τους πολιτικούς και το πολιτικό σύστημα, που κινείται γύρω από το ψευδο-δίλημμα "γραφειοκρατία-ανικανότητα ή λαϊκισμός και δημαγωγική πολιτική κερδοσκοπία". Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή. Και αλλαγές στη διοίκηση και τη δικαιοσύνη. Η Γ´ Ελληνική Δημοκρατία ξεπεράστηκε. Ήλθε η ώρα της Δ´ Ελληνικής Δημοκρατίας. Ήλθε η ώρα της αλλαγής του Συντάγματος με τον πιο ριζοσπαστικό τρόπο.

Ήλθε η ώρα να αλλάξουμε το Σύνταγμα εκεί που αυτό δημιουργεί προβλήματα και εμποδίζει την ανάπτυξη, δηλαδή στο διοικητικό σύστημα και στον τρόπο απονομής της Δικαιοσύνης. Κι όχι στα σημεία του που απλώς διευκολύνουν τους δημαγωγούς να εμφανίζονται ως δήθεν φορείς του νέου που έχουμε ανάγκη. Όλα πρέπει να γίνουν με ρυθμούς ταχύτατους. Τόσο η θέσπιση, όσο και η εφαρμογή. Οι πολίτες που δοκιμάζονται δεν έχουν περίσσευμα χρόνου. Τα κόμματα και οι πολιτικοί που πιστεύουμε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη δεν πρέπει να χάσουμε αυτή την ευκαιρία. Είναι μία από τις τελευταίες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...