Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Φ. Κουβέλης: Με ευθύνη Βενιζέλου το οριστικό διαζύγιο από ΠΑΣΟΚ

Δριμύς εναντίον τόσο του Πρωθυπουργού όσο και του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης εμφανίστηκε στην κριτική του ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς. 

Ο κ. Κουβέλης, στην εφ όλης της πολιτικής ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην "εφημερίδα των Συντακτών", υποστήριξε καταρχήν πως ο Πρωθυπουργικός σχεδιασμός προέβλεπε πρόωρες κάλπες μεσούντος του θέρους - σχέδιο το οποίο δεν ευοδώθηκε, όπως εκτιμά, λόγω του ΄΄απαγορευτικού΄΄ που εξέδωσαν οι ξένοι εταίροι μας.

"Υπήρχε σχέδιο εκλογών. Θεώρησαν ότι μπορούσε η Νέα Δημοκρατία, έστω και με επαναληπτικές εκλογές, υπό το βάρος διλημμάτων και πόλωσης, να πετύχει αυτοδυναμία" ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας ωστόσο ότι τάσσεται κατά της πρόωρης κάλπης, καθώς δεν αποτελεί λύση.

Εκτενής και σκληρή ήταν και η κριτική που άσκησε στον Ε. Βενιζέλο, τον οποίο ουσίστικά εγκάλεσε για διγλωσσία, υποταγή στις συντηρητικές, όπως είπε, πολιτικές της Ν.Δ, αποκλείοντας τελικώς το ΠΑΣΟΚ από οποιοδήποτε ενδεχόμενο συνεργασίας για τη συγκρότηση ενός κεντροαριστερού πόλου, τον οποίο ευαγγελίζεται η ΔΗΜΑΡ.

"Όχι, δεν απευθυνόμαστε στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ. Αυτό, με την ηγεσία του, έκανε τις επιλογές του. Η συγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού, του νέου πόλου, δεν θα γίνει με κομματικές συμπήξεις και συναντήσεις κορυφής" ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του κ. Κουβέλη.

Κατά τα λοιπά, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, όρισε τις κόκκινες γραμμές που την διακρίνουν απ το ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως δεν θεωρεί λύση την επιστροφή στο λαικισμό ή το ρίσκο των μονομερών ενεργειών και της καταγγελίας του χρέους που θα έθεταν σε κίνδυνο την ευρωπαική προοπτική της χώρας.

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΕΔΩ


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...