Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Λέτα: Θέλουμε μια άλλη Ευρώπη, με εργασία, πολιτισμό και ελπίδα

Στη διήμερη επίσκεψή του στην Αθήνα, η οποία ξεκινά την Κυριακή, αναφέρθηκε με μήνυμά του στο Twitter ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα.

«Αύριο στην Αθήνα, για να πούμε στους Έλληνες ότι θέλουμε μια άλλη Ευρώπη, με εργασία, πολιτισμό και ελπίδα ως λέξεις-κλειδιά. Η Αθήνα είναι το σύμβολο μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης που πρέπει να αλλάξει», ανέφερε ο Ιταλός πρωθυπουργός στο μήνυμά του.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ και μεταδόθηκε νωρίτερα ο κ. Λέτα μεταξύ άλλων τόνισε ότι «το κύριο θέμα» στη συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά θα είναι «το μέλλον της Ευρώπης, της Γηραιάς Ηπείρου που πρέπει να γίνει διαφορετική από τη σημερινή, ώστε οι πολίτες να πάψουν να την εκλαμβάνουν ως μητριά και τιμωρό και να την δουν ως πηγή ελπίδας και ένα ενιαίο σύνολο που προσφέρει θετικές ευκαιρίες».
«Έρχομαι στην Αθήνα για να ενθαρρύνω την ελληνική κοινή γνώμη και για να πω ότι υπάρχει μια Ευρώπη που θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα, ώστε να βοηθήσει και τον εαυτό της», σημείωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.
Τον κ. Λέτα αναμένεται να υποδεχθεί ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς το απόγευμα της Κυριακής στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Οι δυο πρωθυπουργοί θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση στις 12:00 την Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...