Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Κουβέλης: Στόχος η συγκρότηση ευρείας συμμαχίας δυνάμεων της δημοκρατικής αριστεράς

Τη συγκρότηση ευρείας συμμαχίας των δυνάμεων της δημοκρατικής αριστεράς -εκτός ΠΑΣΟΚ- για να αποφύγει η χώρα το νέο διπολισμό ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει η ΔΗΜΑΡ τονίζει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης βάλλει κατά της κυβέρνησης, δηλώνοντας ότι «η χώρα έχει ανάγκη την πολιτική σταθερότητα. Όμως, δεν ταυτίζεται με τη συντηρητική πολιτική και τη διαρκή υποχώρηση στις πιέσεις της τρόικας.»

«Η θέση της κυβέρνησης, ότι εάν κάποιο νομοσχέδιο, που είναι κρίσιμο και καίριο, δεν ψηφιστεί, την επόμενη κιόλας μέρα θα προκηρυχθούν εκλογές, υποβαθμίζει την κοινοβουλευτική διαδικασία και ακυρώνει κάθε διαπραγματευτική δυνατότητα» σημειώνει.

«Διεκδικούμε έναν άλλο τρόπο, έναν άλλο δρόμο. Τον δρόμο των εξυγιαντικών δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων, του δίκαιου επιμερισμού των βαρών, της αναπτυξιακής λογικής με προοπτικές για όλους, του εκσυγχρονισμού και όχι της απορρύθμισης. Η δημιουργία ενός πόλου προοδευτικού, βασισμένου στους άξονες δημοκρατία - κοινωνική συνοχή - ανάπτυξη με ωφέλειες για όλους, είναι η δική μας πρόταση» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Προσθέτει ότι η ΔΗΜΑΡ επιδιώκει τη συγκρότηση, σε προγραμματική βάση, μιας ευρείας συμμαχίας δυνάμεων της δημοκρατικής αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας και της σοσιαλδημοκρατίας, που αρνούνται καθεστηκυίες πολιτικές και πρακτικές που οδήγησαν στην κρίση.

Αφήνοντας αιχμές για το ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα, διευκρινίζει ότι «η συμμαχία αυτή δεν θα παγιδεύεται στον λαϊκισμό, στη δημαγωγία και στην άρνηση των αλλαγών. Η χώρα δεν πρέπει να εγκλωβιστεί ξανά σε έναν διπολισμό, καρικατούρα του παλαιού δικομματισμού. Στην κρίσιμη φάση που διανύει η χώρα η διάκριση μεταξύ Δεξιάς / Αριστεράς συμφύεται με το διαχωρισμό ευρωπαϊκός ή μη προσανατολισμός».

Ο κ. Κουβέλης προσθέτει ότι απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, δεν είναι λύση οι μονομερείς ενέργειες καταγγελίας του Μνημονίου και αποκήρυξης του χρέους. «Δεν μας ενδιαφέρει ένα κάλεσμα που, στο όνομα της Αριστεράς, θα ρίξει τη χώρα σε δρόμους διακινδύνευσης της παραμονής της στο ευρώ και την ΕΕ» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζει ότι με την επιλογή του ωθείται στην αποδοχή συντηρητικών πολιτικών. Η συγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού, του νέου πόλου, δεν θα γίνει με κομματικές συμπήξεις και συναντήσεις κορυφής. Όχι, δεν απευθυνόμαστε στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ. Αυτό, με την ηγεσία του, έκανε τις επιλογές του» δηλώνει χαρακτηριστικά.

«Ο κ. Βενιζέλος δικαιούται να κάνει τις επιλογές του... σε αντίθεση με τις δηλώσεις του ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνταχθεί με τη ΔΗΜΑΡ, για το θέμα ΕΡΤ. Πιστεύω ότι αν αυτό έπραττε, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά και καλύτερα» δηλώνει προσωπικά για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Αναφορικά με τη δημοσκοπική υποχώρηση του κόμματός του, αναφέρει ότι θα αντιστρέφεται «όταν γίνονται ευδιάκριτα όσα επισημάναμε και αναδειχθεί η υπεύθυνη, δημοκρατική και μεταρρυθμιστική πολιτική παρουσία της ΔΗΜΑΡ και στη νέα φάση.»


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...