Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Μήνυση για τα δάνεια των κομμάτων κατέθεσε ο Ν. Νικολόπουλος

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την τέλεση του αδικήματος της απιστίας εις βάρος του Δημοσίου κατά το άρθρο 390 του Ποινικού Κώδικα.

Τον έλεγχο των διαδρομών του πολιτικού χρήματος και ειδικότερα, την διερεύνηση των ευθυνών που προκύπτουν για τους υπεύθυνους των πολιτικών κομμάτων, αλλά και των διοικήσεων των τραπεζών για τα «ανεξερεύνητα» δάνεια που χορηγούνται προς τα πολιτικά κόμματα, ζητάει το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδας.

Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, κατά παντός υπευθύνου για την τέλεση του αδικήματος της απιστίας εις βάρος του Δημοσίου κατά το άρθρο 390 του Ποινικού Κώδικα, σημειώνοντας πως στόχος της μηνυτήριας αναφοράς είναι η αναζήτηση των ευθυνών, όσων εν γνώσει τους ζημιώνουν την περιουσία του δημοσίου, γιατί μεθόδευσαν ή καρπώθηκαν παράνομα την χορήγηση δανείων προς τα υπάρχοντα εν Ελλάδι πολιτικά κόμματα, έχοντας ως αποκλειστικό κίνητρο ίδιον όφελος.

Με αφορμή την μηνυτήρια αναφορά, ο ΓΓ του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, δήλωσε:

«Η ικανή και απρόσκοπτη χρηματοδότηση των κομμάτων, αποτελεί συστατικό στοιχείο της ίδιας της δημοκρατικής λειτουργίας. Όταν όμως, αυτή η χρηματοδότηση είναι διάφανη, τόσο ως προς τις πηγές της, όσο και ως προς την διαχείρισή της. Κάτι τέτοιο, βοά ο τόπος, στην Ελλάδα δεν συμβαίνει. Το ΠΑΣΟΚ, αποδεδειγμένα και επίσημα πλέον, προσπαθεί να βγάλει άκρη με τα χρήματα που μπήκαν και βγήκαν από το ταμείο του, με αποτέλεσμα να είναι βαθιά χρεωμένο σήμερα, ενώ παρά την σιωπή που εξακολουθεί να υφίσταται, πολλά αντίστοιχα δημοσιεύματα υπάρχουν και για το ταμείο της ΝΔ. Υπήρξε μία πολύχρονη προσωπική μου προσπάθεια, ώστε ο ίδιος ο πολιτικός κόσμος να τακτοποιήσει τα του οίκου του και το λεγόμενο πολιτικό χρήμα να αποκτήσει “ταυτότητα” και “καθαρότητα”. Δυστυχώς, παρά τα πολλά μεγάλα λόγια, δεν έγινε τίποτα. Είναι η ώρα λοιπόν, να παρέμβει η Δικαιοσύνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...