Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Καρχιμάκης κατά Προβόπουλου για Ρέστη

Ευθύνες για το σκάνδαλο Ρέστη καταλογίζει ο στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, Μιχάλης Καρχιμάκης, εγκαλώντας τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο αναφορικά με τον εποπτικό του ρόλο. Αξίει να σημειωθεί ότι σήμερα εκδόθηκε πόρισμα σε βάρος του κεντρικού τραπεζίτη για ποινικές ευθύνες σχετικά με την Proton, συμφερόντων Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Με αφορμή την σύλληψη του εφοπλιστή Βίκτωρος Ρέστη σήμερα το πρωί, ο οποίος βαρύνεται με το αδίκημα της υπεξαίρεσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ύψους 500 εκατ. ευρώ, ο Μιχάλης Καρχιμάκης με επιστολή του δημοσιευμένη στο διαδίκτυο ζητά εξηγήσεις από τον κεντρικό τραπεζίτη, για την υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων που φέρονται να δόθηκαν από την τράπεζα FBBank σε εταιρείες συμφερόντων του εφοπλιστή.

Με την ακόλουθη επιστολή ο Μιχάλης Καρχιμάκης θέτει πλήθος ερωτημάτων, αναφορικά με τον εποπτικό ρόλο της Τράπεζας της Ελλάδας και του Διοικητή της.

«Ποιος ήταν ο εποπτικός ρόλος της Τράπεζας της Ελλάδας στην αποτροπή της δραστηριότητας της τράπεζας FBB; Αληθεύει ότι η Τράπεζα Ελλάδος είχε διατάξει έλεγχο πριν από μερικούς μήνες και τα βρήκε όλα εντάξει; Απ' ότι αποδεικνύεται από τα εντάλματα σύλληψης που βγήκαν υπήρχαν τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που ουσιαστικά επιβάρυναν τους έλληνες φορολογουμένους καταθέτες και πιθανόν και το δημόσιο κ.λ.π με 524 εκατ ευρω. Άρα η Τράπεζα Ελλάδος τι ήταν αυτό που βρήκε ότι ήταν εντάξει σχετικά με την λειτουργία της τράπεζας FBB;

Κυρία Ραικου εισαγγελέα αρμόδια επί της διαφθοράς, αυτούς που εποπτικά φέρεται ότι επέτρεψαν ,αυτή την λεηλασία που ουσιαστικά θα πληρώσει ο έλληνας φορολογούμενος αφού τα λεφτά υπεξαιρέθηκαν θα τους αποδώσετε τελικά ευθύνες; Ή το ύψος του αξιώματος που κατέχουν θα τους επιτρέπει να λειτουργούν ασύδοτα σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και του έλληνα πολίτη;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...