Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Τσίπρας: Έμμεσο αίτημα για εκλογές

Μίλησε για ανάγκη να ανατραπεί το σάπιο, το παλιό και το φθαρμένο, αλλά δε ζήτησε κάλπες -  «Από την όμορφη πόλη σας, στέλνω μήνυμα στον πρωθυπουργό της χώρας: Να μην τολμήσει να βγάλει στο σφυρί την πρώτη κατοικία του Έλληνα εργαζόμενου», είπε ακόμη

«Οι μέρες της αφθονίας σας είναι μετρημένες», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την ομιλία του στην κεντρική πλατεία της Ηγουμενίτσας το βράδυ της Τετάρτης. Όπως αναμενόταν, ο Αλέξης Τσίπρας, έθεσε -τουλάχιστον εμμέσως- θέμα εκλογών, ζητώντας να φύγει το συντομότερο αυτή η κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για ακόμη μια φορά ότι διαλύει την κοινωνία και το κοινωνικό κράτος, ειδικά με τις απολύσεις σε κρίσιμους τομείς του δημοσίου όπως είναι η Παιδεία και η Υγεία.

«Η χώρα δε μπορεί να περιμένει άλλο. Δεν είμαστε εμείς οι ανυπόμονοι. Είναι ο λαός», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε πως «τρέχουμε με ιλιγγιώδη ταχύτητα σε έναν δρόμο που οδηγεί στον γκρεμό. Όλοι το βλέπουν. Το βλέπουν και οι εταίροι και οι δανειστές μας, αλλά δε τους νοιάζει, έχουν σημαντικότερα πράγματα από εμάς και τις ζωές μας. Έχουν εκλογές στη Γερμανία».

«Ο Σαμαράς βλέπει τα φώτα της πρόσκρουσης να έρχονται κατά πάνω μας και υποκρίνεται πως αυτό που βλέπει είναι η άκρη στο φως του τούνελ», σημείωσε, ακόμη, ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε πως «όποιος εθελοτυφλεί, περιμένει έλεος και ανθρωπιά και ακόμα και τώρα πιστεύει τις υποσχέσεις ότι οι ίδιοι που προκάλεσαν την καταστροφή θα μας σώσουν, βρίσκεται σε παράλληλο σύμπαν».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επίσης, τόνισε πως η χώρα βρίσκεται σε ένα ιστορικό και κρίσιμο σταυροδρόμι.

«Μπροστά μας δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Ή θα ανατρέψουμε τώρα αυτή τη πορεία ή θα σερνόμαστε για χρόνια στη μιζέρια και στην αναξιοπρέπεια. Η θα πάρουμε τώρα τολμηρές αποφάσεις ή θα ζήσουμε σε μια χώρα αποικία χρέους, σε μια χώρα που θα στέλνει τα παιδιά της μετανάστες στο εξωτερικό και θα τη διοικούν οι επιθεωρητές της Τρόικα», είπε χαρακτηριστικά και επισήμανε πως ή θα παρθούν τολμηρές αποφάσεις «ή θα ζήσουμε σε μια χώρα που τα παιδιά της θα πηγαίνουν μετανάστες ,θα τη διοικεί η Τρόικα και θα είμαστε ξένοι μέσα σε αυτήν».

Ο κ. Τσίπρας, δε, υποστήριξε πως τώρα είναι η ώρα να ανατραπεί το σάπιο, το παλιό και το φθαρμένο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο. Δεν πρέπει να περάσει άλλος χρόνος», είπε και πρόσθεσε:  «Από την όμορφη πόλη σας, στέλνω μήνυμα στον πρωθυπουργό της χώρας: Να μην τολμήσει να βγάλει στο σφυρί την πρώτη κατοικία του Έλληνα εργαζόμενου».

«Οι Έλληνες εργαζόμενοι σώζουν εδώ και τρία χρόνια τις τράπεζες για να τις δουν στο τέλος να τους κυνηγούν και να χάσουν το σπίτι τους», σχολίασε σχετικά.

Όσον αφορά στους επικριτές του ΣΥΡΙΖΑ, που τον κατηγορούν πως τάζει υποσχέσεις στο λαό και θέλει να ανέβει στην εξουσία  χωρίς να έχει κάποιο σχέδιο ο κ. Τσίπρας, θέλοντας να περάσει το μήνυμα ότι είναι έτοιμος για το επόμενο μεγάλο βήμα είπε:  «Έχουμε αρχές, ιδέες, πείσμα, μαχητικότητα, πρόγραμμα, απόφαση να πολεμήσουμε και να νικήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...