Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

ΔΗΜΑΡ: Κατέθεσαν τροπολογία για τις αναγκαστικές κατασχέσεις

​Η Δημοκρατική Αριστερά κατέθεσε τροπολογία στο νομοσχέδιο «Φορολογικές Διαδικασίες και άλλες διατάξεις», ζητώντας να οριστούν εξαιρέσεις, στις οποίες δεν θα ενεργοποιούνται τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης. 

« Θα πρέπει να υπάρξουν διατάξεις που να καταδεικνύουν κοινωνική και φορολογική δικαιοσύνη δίνοντας τη δυνατότητα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες να αντεπεξέλθουν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις χωρίς όμως να χάσουν την κύρια κατοικία τους » τονίζει το κόμμα του Φώτη Κουβέλη

Συγκεκριμένα:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ – ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ
«Φορολογικές Διαδικασίες και  άλλες διατάξεις»
Άρθρο 48
Αιτιολογική Έκθεση

Η ενεργοποίηση μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης διασφαλίζει μεν την είσπραξη των εσόδων του δημοσίου αλλά παράλληλα θα πρέπει  να μην υποθηκεύει τους δεσμούς εμπιστοσύνης  και συνεργασίας μεταξύ πολίτη και κράτους  και να μην διαταράσσει την αρχή της ασφάλειας δικαίου. Συνεπώς θα πρέπει να υπάρξουν διατάξεις που να καταδεικνύουν κοινωνική και φορολογική δικαιοσύνη δίνοντας τη δυνατότητα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες να ανταπεξέλθουν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις χωρίς όμως να χάσουν την κύρια κατοικία τους.

Τροπολογία  – Προσθήκη
Άρθρο 48 – Αναγκαστική  Εκτέλεση

Στο άρθρο 48 προστίθεται παράγραφος πέντε (5) ως εξής:
5. Η αναγκαστική εκτέλεση  δεν διενεργείται τις εξής  περιπτώσεις:
5.1. Οφειλών που δεν  υπερβαίνουν τις πενήντα χιλιάδες  (50.000) ευρώ.
5.2. Ακίνητης περιουσίας  που χρησιμοποιείται ως κύρια  κατοικία και της οποίας η  αντικειμενική αξία δεν υπερβαίνει  το ποσό των διακοσίων πενήντα χιλιάδων (250.000) ευρώ.
5.3. Ατομικού φορολογητέου  εισοδήματος που δεν υπερβαίνει  τις είκοσι πέντε χιλιάδες (25.000)  ευρώ. Το ποσό αυτό προσαυξάνεται  κατά 2000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο  τέκνο και κατά 20% στην περίπτωση  που ο οφειλέτης είναι άτομο με αναπηρία 67% και άνω.

Οι προτείνοντες βουλευτές
Δημήτρης Αναγνωστάκης
Βασίλης Οικονόμου
Ιωάννης Πανούσης
Νίκη Φούντα
Θωμάς Ψύρρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...