Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Ολοκληρωτική υποταγή της κυβέρνησης στις απαιτήσεις της τρόικας

«Το πογκρόμ απολύσεων και μετακινήσεων δημοσίων υπαλλήλων, εκφράζει τη στρατηγική της ολοκληρωτικής υποταγής της κυβέρνησης στις απαιτήσεις της τρόικας και τη χειρότερη διάψευση αυτών που η ίδια υποσχόταν λίγους μήνες πριν», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «αυτό που η κυβέρνηση ονομάζει διοικητική «μεταρρύθμιση», στην ουσία συνιστά την πλήρη αποδιάρθρωση του κράτους και των δομών του, την απονέκρωση των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες, την καταστροφή κάθε προοπτικής ανασυγκρότησης και ανόρθωσης της οικονομίας».

«Εκείνοι που διακηρύσσουν ότι με τη διάλυση των ΟΤΑ, της δημόσιας τηλεόρασης, των σχολείων και των νοσοκομείων σώζουν τη χώρα», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «είναι χειρότεροι και από διοικητές σε αφρικανική χώρα την περίοδο της αποικιοκρατίας» και επισημαίνει ότι «το νέο χτύπημα στα δικαιώματα των εργαζομένων, όχι μόνο δεν συμβάλλει στη μείωση του δημόσιου χρέους, για την οποία, εξάλλου, έγινε η υπαγωγή της Ελλάδας στο μνημόνιο, αλλά αποτελεί εμπόδιο και για την ίδια την ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση».

«Αυτό που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία είναι την ουσιαστική επανασυγκρότηση και επαναπροσανατολισμό του δημόσιου τομέα, τη στήριξη των δομών του κοινωνικού κράτους και των δημόσιων αγαθών. Αυτή η ριζική στροφή του δημοσίου τομέα στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης του πολίτη και της ενίσχυσης της ανάπτυξης, συνιστά την απαραίτητη προϋπόθεση για την ανόρθωση της οικονομίας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...