Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Τσίπρας: Η κυβέρνηση είναι αδύναμη και επικίνδυνη -Εμείς θα αναλάβουμε την ευθύνη της κοινωνικής σωτηρίας

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την επίσκεψη Σόμπλε. «Έχουμε μια κυβέρνηση που όσο πιο αδύναμη και πιο εύθραυστη είναι, τόσο πιο επικίνδυνη γίνεται», τόνισε από το βήμα της συνεδρίασης της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν ορρωδεί προ ουδενός, μπροστά στην αγωνία της να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις στους δανειστές, για να έχει την εύνοιά τους και να κρατηθεί στις καρέκλες της εξουσίας. Έχουμε μια κυβέρνηση που καθόλου δεν θα την αδικήσουμε αν τη χαρακτηρίσουμε αντιδημοκρατική και αντιλαϊκή τόσο στο περιεχόμενο των μέτρων που επιβάλλει και προτίθεται να επιβάλει, όσο και στα μέσα που χρησιμοποιεί για να τα επιβάλει», σημείωσε.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως «δεν έχουμε την πολυτέλεια στις σημερινές συνθήκες να μιλάμε για κάποια εναλλαγή στην εξουσία, για κάποια αλλαγή, έστω σημαντική, κυβέρνησης και πολιτικής», αλλά, όπως τόνισε «μιλάμε για τη σωτηρία της Ελλάδας. Για μια μεγάλη και ριζική ανατροπή».

Παράλληλα έκανε εκτενή αναφορά στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας στην νέα κεντρική επιτροπή του κόμματος κάνοντας λόγο για «εθνοκάπηλη στάση της ακροδεξιάς και της ελληνικής χούντας χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα για την προαποφασισμένη εισβολή».

Παράλληλα τόνισε με νόημα ότι όλοι δεσμεύονται από το καταστατικό του κόμματος, ενώ όπως είπε ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μεγάλο και ιστορικό βήμα προς τα εμπρός: «Δεσμευόμαστε όλοι από το καταστατικό και τις αποφάσεις του. Κάνουμε την υπέρβαση, να αποδείξουμε την ετοιμότητά μας να αναλάβουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης και της κοινωνικής σωτηρίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...