Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Παπαδημούλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει, ωριμάζει, μεγαλώνει

Δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 (Θ. Σπατούλας), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Ορισμένα ΜΜΕ που δεν είναι ιδιαιτέρως φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν, σε όσα είπα χθες, να βρουν μια διαφοροποίηση από τη συλλογική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ. Για μια ακόμη φορά πέφτουν έξω. Παραπέμπω σε όσα είπε πολύ πρόσφατα, στις αρχές Ιουλίου ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Δραπετσώνα και παρουσιάζοντας το πρόγραμμά μας για την καταπολέμηση της φτώχειας και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει, ωριμάζει, μεγαλώνει, ακριβώς γιατί παίρνει αποστάσεις από το παρελθόν της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που έταζαν λαγούς με πετραχήλια προεκλογικά και έκαναν τα εντελώς ανάποδα μετεκλογικά».

«Ο στόχος μας είναι να βάλουμε ένα φρένο στον κατήφορο των Μνημονίων και ν’ αρχίσουμε βήμα-βήμα και με τον ταχύτερο δυνατό ρυθμό να υλοποιούμε την προσπάθεια μείωσης της ανεργίας, ανάπτυξης, διόρθωσης αδικιών, στήριξης του μισθού και της σύνταξης, πάντα με γνώμονα τους πιο αδύνατους. Επί λέξει, τα ίδια είπε και ο Αλ.Τσίπρας, στις αρχές Ιουλίου, κι αυτή είναι η συλλογική μας θέση. Ποτέ δεν υποσχεθήκαμε ότι θα πατήσουμε ένα κουμπί και οι μισθοί, οι συντάξεις, οι κοινωνικές παροχές θα βρεθούν εκεί που ήταν το 2008 ή το 2009. Είμαστε αριστεροί, όχι δημαγωγοί και τσαρλατάνοι. Όπου υπάρχουν αδικίες, φυσικά θα προσπαθήσουμε να τις επανορθώσουμε».

«Τα ίδια ισχύουν και στο θέμα του Δημοσίου. Αν απολυθούν κάποιοι επίορκοι για παράδειγμα, η δική μας δέσμευση δεν είναι να τους επαναπροσλάβουμε. Εννοείται ασφαλώς ότι θα έπρεπε να είχαν απολυθεί χθες. Όπου πάλι υπάρχουν αποφάσεις άδικες, αναξιοκρατικές και αντισυνταγματικές, φυσικά θα επανορθώσουμε τις αδικίες και θα επαναφέρουμε τα πράγματα στη νομιμότητα, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που θα μας δίνει η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας τότε. Σε ό,τι αφορά τα χιλιάδες ρουσφέτια προσλήψεων στο Δημόσιο του κ.Σαμαρά ή της οικογένειας Μητσοτάκη, αν αυτά μπορούσαν να ελεγχθούν, τότε θα είχαμε λύσει το πρόβλημα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο επικεφαλής του αρμόδιου υπουργείου και ο κ.Σαμαράς ο πρωθυπουργός. Αν οι ίδιοι μας είχαν απαλλάξει από τα ρουσφέτια τους, δεν θα την «πλήρωναν» οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι σχολικοί φύλακες και οι εκπαιδευτικοί».

«Η αναξιοκρατία δεν αφορά μόνο στους δημόσιους υπαλλήλους αλλά και τους λειτουργούς. Ο αριθμός των εργαζομένων στη δημόσια διοίκηση σήμερα είναι κάτω από το μέσο όρο της Ευρωζώνης. Το θέμα είναι ότι οι υπάλληλοι είναι κακά τοποθετημένοι και σε πολλές περιπτώσεις όχι επαρκώς εκπαιδευμένοι, χωρίς σύγχρονα μέσα, ενώ και οι αποφάσεις για το ποιος θα στελεχώσει τι παίρνονται με κομματικά κι όχι αξιοκρατικά κριτήρια. Αυτό δεν αφορά μόνο τους δημόσιους υπαλλήλους αλλά και τους δημόσιους λειτουργούς. Αν δει κανείς, για παράδειγμα, ποιοι βρίσκονται στο τιμόνι της Εθνικής Τράπεζας, του ΣΔΟΕ, της ΕΥΠ, ακόμη και ο εκκαθαριστής της ΕΡΤ, θα διαπιστώσει ότι πρόκειται για «κολλητούς» του κ. Σαμαρά, όλοι Καλαματιανοί. Τι σχέση έχει αυτό με την αξιοκρατία;»

www.kathimerini.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...