Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Γρηγοράκος: «Δεν μπορεί υπουργοί να κάνουν συνδικαλισμό - να παρέμβει ο Πρωθυπουργός»

Αιχμές για δυσλειτουργία της κυβέρνησης άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ. Ο υπουργός μίλησε για «έλλειψη ομοιογένειας της κυβέρνησης» και για υπουργούς που «κάνουν συνδικαλισμό». Ζήτησε μάλιστα την παρέμβαση του Πρωθυπουργού για το θέμα. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος τόνισε: «Ο Πρωθυπουργός πρέπει να μιλήσει με τους υπουργούς του. Οι υπουργοί δεν μπορούν να κάνουν συνδικαλισμό, δεν γίνεται να μην έχουμε μια συγκεκριμένη στρατηγική. Δεν είμαστε ομογενοποιημένοι σε αυτό το εγχείρημα».

Ο ίδιος μίλησε στη συνέχεια για το φλέγον ζήτημα της διαθεσιμότητας και της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. «Υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο για fast track αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων που έχω αποστείλει στους συναρμόδιους υπουργούς. Πιστεύω ότι θα γίνει αποδεκτό. Δεν μπορεί ο δήμος Ρόδου να έχει τρεις χιλιάδες υπαλλήλους και ο δήμος Κάσου έναν» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Οι αντιδράσεις

«Στον τομέα της υγείας», τόνισε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, «υπάρχει φοβερή αντίσταση συμφερόντων στο θέμα της κινητικότητας». Παράλληλα άφησε να εννοηθεί ότι σε ορισμένους δήμους οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν λευκή απεργία. Σημείωσε όμως ότι «όλα τα υπεσχημένα που έχει υπογράψει η κυβέρνηση πρέπει οπωσδήποτε να τα τηρήσει».

Τόνισε επίσης ότι «είμαστε σε μια εποχή που δεν πρέπει να κάνουμε συγκρίσεις με το παρελθόν, η Ελλάδα που έρχεται είναι μια Ελλάδα είναι διαφορετική από την Ελλάδα του ‘90 και το 2000». «Το μοντέλο διακυβέρνησης με τις πελατειακές σχέσεις μας έφερε σε χρεοκοπία, αυτό θέλουν να ξαναφέρουν στο ΣΥΡΙΖΑ;» διερωτήθηκε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών εκτίμησε εξάλλου ότι η χώρα πηγαίνει σε «μοντέλο διακυβέρνησης με κυβερνήσεις συνεργασίας».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...