Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Επισκόπηση των σχέσεων Ελλάδας και ΗΠΑ στη συνάντηση Βενιζέλου-Σμιθ

Οι δυο άνδρες συζήτησαν τρόπους περαιτέρω εμβάθυνσης των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.


Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε, νωρίτερα σήμερα, η συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τον απερχόμενο πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Σμίθ, στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η συνάντηση ήταν πολύ ουσιαστική, μολονότι είχε αποχαιρετιστήριο χαρακτήρα, καθώς έγινε επισκόπηση των διμερών σχέσεων Ελλάδας - ΗΠΑ, αλλά και των ζητημάτων που άπτονται της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

Ενόψει δε της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στις ΗΠΑ οι δυο άνδρες συζήτησαν τρόπους περαιτέρω εμβάθυνσης των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, παράλληλα δε ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον κ. Σμίθ για τα αποτελέσματα του πρόσφατου ταξιδιού του στην Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν το Κυπριακό, το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ (όπου ο κ. Βενιζέλος ανέπτυξε αναλυτικά τις ελληνικές θέσεις επί του θέματος) καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις σε Αίγυπτο, Λιβύη, Λίβανο και Συρία.

Τέλος, ο κ. Σμίθ συνεχάρη τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για την υπεύθυνη στάση, που έχει επιδείξει τα τελευταία χρόνια, συμμετέχοντας στις κυβερνήσεις συνεργασίας, για την οποία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο απερχόμενος αμερικανός πρεσβευτής, «ο κ. Βενιζέλος έχει πληρώσει δυσανάλογο υψηλό πολιτικό κόστος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...